Squashspaghetti med et eller andet lækkert tilbehør er nok en af de hverdagsretter, jeg oftest tyer til. Nogle gange skal det bare gå hurtigt, og så laver jeg mig en gang squashspaghetti med pesto og ristede solsikke- eller græskarkerner, lidt krydderurter og noget ost, og så har man et måltid på ingen tid. Andre gange bruger jeg lidt længere tid på at lave en god portion langtidssimret bolognese eller nogle lækre kødboller i tomatsovs.
Sidstnævnte opskrift har også lidt af en særlig plads i mit madhjerte, siden det var den, jeg i sin tid vandt DM i Hverdagsmad med. Og det er bare en yndlingsklassiker, jeg ofte vender tilbage til.
- 1/2 gederulle
- 6 skiver parmaskinke
- Frisk timian
- Agavesirup eller akaciehonning
- 1 stor squash ca. 400 gr.
- 1 spsk. olivenolie
- Skal af 1/4 økologisk citron
- 1 spsk. frisk timian
- 1 håndfuld græskarkerner
- Salt
- Olivenolie
- Start med at lave de små parmaskinkepakker med gedeost.
- Skær den halve gederulle ud i seks skiver. Læg dem på hver af de seks skiver parmaskinke.
- Dryp osten med en smule agavesirup og drys lidt frisk timian over.
- Fold parmaskinken rundt om osten, så den former en lille pakke, og sørg for at enderne vender ned af. Tryk parmaskinken godt sammen om gedeosten, så den ikke slipper, når den bliver bagt.
- Læg pakkerne på et stykke bagepapir og bag pakkerne ved 225 gr. i ca. 10 minutter, eller indtil parmaskinken bliver en lille smule sprød, og osten dejligt smeltet og cremet.
- Lav imens din squashspaghetti.
- Skyl squashen rigtig godt. Riv squashen på et mandolinjern eller med en spiralizer, så man får nogle lange flotte squashspaghetti-strimler. Vend squashspaghettien med 1 spsk. olivenolie, citronskal og frisk timian og smag til med lidt citronsaft.
- Rist græskarkernerne kort på en pande med en lille smule olivenolie og godt med salt. Vend dem rundt undervejs, så de bliver sprøde på alle sider. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.
- Anret squashspaghettien på en tallerken og læg tre små parmaskinkepakker ovenpå. Drys med de saltede græskarkerner, lidt ekstra citronskal og frisk timian, friskkværnet peber og endelig en god sjat god olivenolie.
Squashspaghetti med små lækre pakker
Som tilbehør til den grønne “pasta” har jeg lavet nogle små lækre pakker med parmaskinke, gedeost, agavesirup og frisk timian. Der er altså ikke noget bedre end at skære de små pakker igennem med en kniv og så se den lækre smeltede gedeost flyde lidt ud. En cremet gedeost, der har fået smag af den friske timian og fået et dejligt sødt touch af agavesiruppen (du kan også sagtens bruge akaciehonning, hvis det er).
Opskriften her lyder på seks pakker – tre til hver – men hvis jeg skal være helt ærlig, så laver jeg altid nogle ekstra. Skulle der ske det, at der var nogle tilovers (hvilket der sjældent er), er de altså også bare skønne at putte ned i frokostsalaten dagen efter.
Et godt tip kunne også være at spise dem til morgenmad sammen med sit spejlæg. En god proteinrig start på dagen!
4 kommentarer
Uuuhh det ser lækkert ud. Og lige nu vælter squash ud af deres plante i haven:-)
Serveres ‘spaghettien’ kold eller skal der kogende vand over?
Nej, den serveres kold : )
Jeg vil gerne følge Julie Karla
Du skal være så velkommen, du melder dig til mit nyhedsbrev på forsiden af bloggen!