Her er en squashspaghetti opskrift som virkeligt er populær! Og samtidigt så er her endnu en opskrift til min low carb opskriftssamling, og selvom jeg elsker pasta, så synes jeg absolut ikke, at det gør noget at skifte pastaen ud med squash i denne ret. Slet ikke når man kan få de skønneste danske squash lige nu. Denne squashspaghetti opskrift smager skønt og man får en dejlig og tilpas mæthedsfornemmelse, når man spiser det sammen med de lækre øko-oksedeller.
Man er nødt til at have et mandolinjern for at kunne skære squashen ud i de her fine små spaghetti-agtige strimler, men jeg tror også godt, at man kan lave nogle tynde strimler med en almindelig grøntsagsskræller. Det tager dog bare væsentligt længere tid, hvis man skal lave denne squashspaghetti opskrift.
Squashspaghetti opskrift
Squashspaghetti opskrift med oksedeller. En skøn low carb ret til aftensmad
- 400 gr. øko oksekød 3-7 % fedt
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. rasp
- 1/2 dl. mælk
- 1 spsk. ketchup
- 2 spsk. friskrevet parmesan
- 1/4 rød chili uden kerner
- 1 håndfuld hakket frisk basilikum
- Salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- 1 ds. flåede tomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 1 1/2 dl. vand
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 spsk. tørret timian
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. sukker
- 1/4 rød chili uden kerner
- 4 laurbærblade
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 håndfuld hakket frisk basilikum
- 1 stor squash
- Rør farsen sammen med alle de øvrige ingredienser. Brug helst hænderne, da farsen klart bliver bedst, hvis den bliver æltet godt.
- Sæt farsen på køl i 1/2 time.
- Form farsen til små kugler og steg dem i olivenolie i en høj pande.
- Når oksedellerne er færdige lægges de over på en tallerken og herefter laves saucen i samme pande.
- Hæld de flåede tomater i panden sammen med tomatkoncentrat.
- Put derefter sukker, æblecidereddike og balsamico, samt salt og peber i, og smag til.
- Juster smagen, hvis det enten er for sødt eller surt.
- Hæld de øvrige krydderier i og lad saucen simre i ca. 10 minutter.
- Hæld herefter oksedellerne tilbage i saucen og lad dem simre sammen med saucen ved svag varme i et par minutter.
- Lige inden servering blandes den friskhakkede basilikum i.
- Imens laves squashspaghettien.
- Snit squashen fint på mandolinjernet og drys strimlerne med lidt salt og dråber af olivenolie.
- Anret spaghettien på tallerkener
- Fordel oksedellerne ovenpå sammen med lidt sauce og evt. lidt fint revet parmesan ost og så er den klar til servering.
- Nyd din squashspaghetti opskrift !
3 kommentarer
Har du nogen erfaring omkring stegning af oksedellerne i ovn? 🙂
Hej Regitze, Nej, det har jeg ikke, men jeg tror sagtens, at du kan gøre det : )
Hej,
Det ser lækkert ud. Hvor mange personer er opskriften til?