Sponsoreret samarbejde med gedeosten.dk: Squashtærte med gedeost, citron og frisk rosmarin – det er nok min yndlingstærte af alle lige pt. Et bevis må i hvert fald være, at jeg har lavet denne her tærte 4 gange siden, jeg fandt på den første gang forrige uge. For det er virkelig det perfekte gæstemad, som de fleste ret godt kan lide. Og den er helt perfekt at spise til frokost dagen efter, især sammen med en lækker grøn salat!
Squashtærte med økologisk gedeost
Jeg har endnu engang udviklet opskriften i forbindelse med mit arbejde for gedeosten.dk. Jeg har fået fornøjelsen af at udvikle opskrifter med deres økologiske Soignon gederulle, og som jeg også nævner i mit forrige indlæg med gedeost, nemlig min salade de chevre chaud opskrift,så er jeg rimelig meget begejstret, når jeg skal arbejde både med et godt økologisk produkt og gedeost.
Masser af citron og frisk rosmarin!
Og denne gang får gedeosten så selskab af af masser af citron og frisk rosmarin. Og tærtens bund består af butterdej, så den er super nem og hurtig at lave, hvilket er meget rart engang imellem, når det er gæstemad og endnu mere når det er hverdagsmad.
Jeg kan også godt lide tærter med hjemmelavede tærtebunde, og laver da også engang imellem nogle lidt sundere variationer. Men jeg er altså også vild med tærte med butterdejsbund, og hvis man spiser en dejlig stor grøn salat til med alle mulige gode, sunde sager, ja så er det også helt fint med butterdej. Men brug endelig den bund, du er allermest vild med.
Verdens bedste squashtærte. Super nem og perfekt til gæster eller lækker hverdagsmad.
- 1 rulle butterdej
- 1/2 stor squash (eller en hel lille squash)
- 3 stk æg (M/L)
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 1/2 tsk salt
- 1 knivspids fintrevet muskatnød
- fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
- 1/2 økologisk gederulle
- flydende honning
- ca. 3 stilke frisk rosmarin
- god olivenolie
- masser af friskkværnet peber
- 2 spsk let ristede pinjekerner
- revet citronskal af 1/2 økologisk citron
Smør en aflang tærteform. Kom butterdejen i, så den også dækker op af kanterne. Overskydende dej rulles ind i bagepapir og gemmes i køleskabet til en anden dag. Man kan lave lækre små tærter med overskydende dej.
Pisk æg sammen med creme fraiche, salt, muskatnød, masser af friskkværnet peber samt fintrevet citronskal.
Kom æggeblandingen på tærtebunden.
Skær tynde skiver squash på et mandolinjern. Fordel skiverne på tærten.
Fordel skiver af gedeost på tærten.
Hak den friske rosmarin groft og drys over tærten.
Dryp med flydende honning på gedeost skiverne.
Drys med masser af friskkværnet peber.
Bag tærten på nederste rille ved 200 gr. i ca. 25-30 minutter, indtil den er fast og gylden i overfladen.
Drys den færdigbagte squashtærte med let ristede pinjekerner, revet citronskal, peber og dråber af god olivenolie. Servér med det samme og nyd!
10 kommentarer
Den ser altså lækker ud, jeg må absolut få min kone til at lave den – så skal jeg nok servere en passende hvidvin eller en let fransk rødvin til !!
Det lyder som en rigtig god ide ; )
Lækkert det må jeg prøve , spændende ingredienser !
Ja gør det!
den ser vildt go’ ud! Har du smagt den kold? Leder efter noget pæn, enkel mad jeg kan servere til en fest i næste måned. og det èr bare nemmere hvis det ikke er et krav at det er varmt når der er mange mennesker 😉
kh.
Den smager også rigtig godt kold! ; )
Hvor er det bare dejligt at høre fra dig igen. Var helt bange for, at jeg var hægtet af, for det er lang tid siden, jeg sidst har fået en mail fra dig.
Jeg er stor tærte-fan, så din opskrift skal selvfølgelig afprøves – især fordi jeg er vild med gedeost.
Mange hilsner
Jette
Tusind tak Jette, Nej det har bære drillet noget, men nu skulle det snart være helt tilbage til det gamle igen ; )
Hej, kan man komme med en anden slags ost? Jeg kan ikke lide gedeost.
Prøv med feta eller blåskimmel : )