Denne her steak salat med kål og avocado dressing… ej men, hvor skal jeg starte. Spiralized crunchy kål, saltede peanuts, mørt oksekød, syltede søde rødløg og det møreste oksekød. Nå ja, og vent, den allerbedste-ste avocado dressing. Fik jeg skamrost den nok?!
OK, for lige at genvinde den normale tone, så er jeg begejstret lige netop fordi, at denne her salat mætter og er smuk at se på med de fine lilla toner fra rødløget og den lysegrønne farve fra avocado dressingen. Jeg er vild med mættende salater, ligesom den jeg lavede i forrige indlæg, nemlig min salat med skinke, ost og omelet. Det mætter på den fede måde, og så er der også plads til lidt chokolade eller andet guf senere på dagen eller aftenen!
Steak salat med den bedste avocado dressing
Jeg laver tit og ofte avocado dressing, for det er så nemt at bruge en avocado som hovedingrediens i en dressing. Den giver fylde, fedme og en mild smag, og så kan man pimpe den op med friske krydderurter, hvidløg, citron og alt muligt andet.
Avocado en fast ingrediens i huset
Jeg bruger også avocado som hovedingrediens i en sauce eller en slags creme f.eks. i min quinoa risotto med avocado eller i min low carb pastaret med avocadosauce! Begge dele i øvrigt nogle af familiens favoritter.
Så ja, i det hele taget er avocado bare en fast ingrediens her i huset. Og så kan I nok forestille jer, hvor træls det er, når de avocadoer man har købt er dårlige! Argh, findes der noget værre? Heldigvis ved jeg efterhånden hvilke nogle man har størst held med. Man kender vel sin avocado pushere!
Super dejlig steak salat med kål, peanuts, lynsyltede rødløg og den bedste avocado dressing.
- kål til 2 personer (jeg brugte hvidkål, men vælg også spidskål, rødkål eller savoykål)
- 1 stk oksebøf á 125 gr
- 1 håndfuld saltede peanuts
- 2 rødløg
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 tsk akaciehonning
- friskkværnet peber
- 1 stk moden avocado
- 1/2 fed hvidløg
- 4 spsk vand (eller mere hvis du vil have dressingen mere lind)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 håndfuld frisk persille
- salt
- peber
- Start med at halvere rødløg og skær dem i tynde skiver. Vend dem med æblecidereddike, honning og peber, og lad det trække, mens resten af salaten tilberedes.
Kom avocado samt alle øvrige ingredienser i en minihakker eller blender. Blend indtil man har en cremet tyk dressing. Tilsæt mere vand, hvis den skal være tyndere. Smag til med salt og peber
Snit kålen på et mandolinjern til tynde strimler. Anret kålen på et fad eller to tallerkner.
Steg bøffen et par minutter på hver side, og lad den hvile 5 minutters tid.
Anret skiver af oksebøf på kålen. Drys med saltede peanuts. Fordel syltede rødløg oven på, og gerne lidt af lagen, og endelig en skefuld avocado dressing. Servér.