I går kreerede jeg en stegt grønkål opskrift med quinoa, gedefeta og tørrede tranebær. Jeg er en sucker for grønkål og har det nærmest som en fast ingrediens i mit køleskab i de her vintermåneder. Det kan man også tydeligt se, hvis man kaster et blik på min salat kategori, hvor f.eks. også denne lækre grønkålssalat ligger.
Udover at grønkål er MEGA sundt med streg under mega, så synes jeg, det smager skønt. Helt fint snittet grønkål er rart at spise og har så mange anvendelsesmuligheder. Jeg vil til enhver tid hellere spise en salat med grønkål som basisingrediens end et almindeligt salathoved.
- 1 dl. quinoa
- 2 dl. vand
- 100 gr. ribbet grønkål
- Skal af 1/4 økologisk citron
- 1 tsk. citronsaft
- Salt
- Frisk kværnet peber
- 1 rødløg
- Olivenolie
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 75 gr. gedefeta
- Revet citronskal til pynt
- Skyl quinoaen grundigt i vand og hæld vandet fra. Kog quinoaen i 2 dl. let saltet vand under låg, indtil al væden er absorberet. Lad quinoaen køle af.
- Hak grønkålen meget fint. Snit rødløget fint og steg det gyldent i olivenolie på en pande. Tilsæt den fint hakkede grønkål, og lad det stege med ved svag varme. Tilsæt revet citronskal, saft og smag til med salt og godt med frisk kværnet peber.
- Anret den stegte grønkål på et fad.
- Fordel den kogte quinoa henover.
- Smuldr gedefetaen over salaten og drys med tørrede tranebær.
- Afslut med fint revet citronskal, et dryp olivenolie, salt og frisk kværnet peber.
Stegt grønkål opskrift med?…
Har man ikke quinoa ved hånden, kan man også sagtens servere den stegte grønkål sammen med alle mulige forskellige former for korn som f.eks. perlespelt-, byg eller rug. Grønne linser er også et lækkert tilbehør.
Når man lige steger grønkålen let på panden, bliver den dejligt blød og lidt mere smooth at spise, synes jeg. Og steger man det i olivenolie og tilsætter salt og peber, får man en dejlig afrundet smag. Så det kan varmt anbefales at stege grønkålen let næste gang, at du laver grønkålssalat.
2 kommentarer
Nej, hvor ser det lækkert ud! 🙂 Elsker nu også grønkål her i de kolde måneder. Må man spørge, hvor den fine skål er fra?
Tak Helena, Ja, selvfølgelig. De er købt i Thailand, så de er desværre ikke så nemme at få fat på : (