Fisk som et stykke stegt lange er rigtig sommermad synes jeg. Jeg nød i hvert fald denne her pandestegte lange med en lækker purløgsolie til og nye kartofler sammen med Mikkel den anden dag, hvor solen i den grad skinnede. Og selvfølgelig med et dejligt glas iskold hvidvin til.
Purløgsolien er i øvrigt SUPER nem at lave, og passer jo simpelthen så godt til det meste. Og i sær når den kommer i spil sammen med ristede mandler og kapers, så er den det perfekte tilbehør til nærmest alt. Og i sær sammen med fisk.
Stegt lange – MSC certificeret
Jeg har så optur over min lille Irma på Christianshavn, fordi jeg kan købe MSC certificeret fisk. Et mærke, der betyder, at her er der tale om bæredygtigt fiskeri. Det vil sige, at der sikres, at der ikke foregår overfiskeri i det pågældende område, og at der stilles krav til fiskeriets påvirkning på andre fiskearter og miljø. Det betyder sgu noget, synes jeg.
Lige i forhold til lange er MSC mærket især vigtigt, da man også kan købe lange fra steder, der ikke lever op til de samme krav MSC mærket stiller. Jeg går i det hele taget altid efter MSC mærket, når jeg køber fisk. Det er virkelig rart, at man som forbruger, bare har et eller andet at gå efter, når man skal købe fisk, for ellers kan det seriøst være lidt af en jungle.
Jeg har i øvrigt haft stor glæde af en gratis app, der hedder fiskeguiden, som WWF har lavet, hvor man netop kan se, hvilke fisk, der er fanget på bæredygtig vis, og hvilke der ikke er. Den synes jeg er vildt smart.
Mere fisk i supermarkederne tak!
Og for lige at vende tilbage til min lille lokale Irma, så er det i det hele taget også vildt fedt, at man her har mulighed for at købe forskellige slags fisk. Så det ikke bare altid er den samme pakke fiskefars, der ligger i køledisken. Selvom der på ingen måde er noget i vejen med fiskefars (medmindre det er uden MSC mærket!!!) – se blot mit forrige indlæg med nemme fiskefrikadeller.
Det er altså bare lidt sjovere at handle, når der er flere fisk at vælge i mellem. Har også set, at Rema er begyndt at sælge forskellige sæsonfisk og totalt meget hatten af for det. Mere af forskellige, spændende bæredygtige fisk i supermarkederne, tak!
- 250 gr langefilet uden skind og ben
- smør til stegning
- 1/4 dl god olivenolie
- 2 spsk finthakket purløg
- friskkværnet peber
- 2 spsk halverede letristede mandler
- 2 spsk kapers
- citronsaft
Bland det finthakkede purløg sammen med olivenolien og godt med friskkværnet peber. Lad det stå i min. 30 minutter, og gerne længere tid, så purløgen kan afgive så meget smag som muligt.
Varm rigeligt smør op på panden og steg langefileten ca. 3 minutter på hver side ved høj varme.
Drys den færdigstegte lange med masser af friskkværnet peber og salt.
Anret langefileten på et lille fad (eller del den over i to, og læg den på hver sin tallerken). Dryp med citronsaft, og hæld godt med purløgsolie over. Drys med let ristede mandler og kapers, og servér med det samme.
6 kommentarer
Jeg har et lille ønske til din blog.
Er det muligt at få en knap der hedder ‘forrige indlæg’ og ‘næste indlæg’ under hvert indlæg?
Og er det muligt at få en knap der hedder ‘ældre indlæg’ og ‘nyere indlæg’ på forsiden?
Som det er nu, er det ikke muligt at bladre rundt i siderne på forsiden, eller rundt i selve indlæggene.
Vh Rosa
Hej Rosa,
Du finder link til forrige og næste indlæg under hver opskrift. Og på forsiden finder du også nederst link til de seneste 15 opskrifter. BH Julie
Hvad ville du servere sammen med som f.eks lidt weekend mad?
Uha, der er mange ting. Blomkål er fantastisk til, enten som salat, bagt eller kogt. Og nye kartofler!
Fin fin opskrift på lange Glæder mig til flere
Tak for det!