Jeg tænkte, at jeg lige her op til weekenden, ville dele en af min lille søn Nords absolut yndlingsmadder. Og også min! Det er simpelthen så nemt at lave denne her opskrift, men det ser så fint ud, og smager helt fantastisk. Stegte bananer med kokos og rosiner. Det er jo det perfekte match og lige noget, der går rent ind hos de små.
Nords yndlingsmad
Nord er vild med det, og hvis ikke de stegte bananer kommer på rugbrød eller hjemmebagte boller, så kommer fyldet meget gerne ovenpå hans havregrød, eller min for den sags skyld. For jeg kan nemlig også rigtig godt lide det her.
Jeg har før delt nogle af Nords øvrige yndlingsmåltider som f.eks. de her super nemme havregrødspandekager , eller de her skønne sunde bananmuffins, som i øvrigt er bloggens mest populære indlæg. Og der kommer nok mange flere.
For jeg elsker at udvikle opskrifter til Nord. Vi har ofte virkelig vores hyggestund sammen, når jeg henter ham fra børnehave, og vi så går hjem og spiser eftermiddagsmad sammen og snakker om dagen, der er gået. Der findes ikke noget bedre. Og heldigvis er han ligeså madglad som jeg!
Opskriften kommer fra…
Jeg har lånt opskriften her af mine forældres søde ven Anemette, som i øvrigt er lidt af en guru indenfor madlavning og økologi. Opskriften er fra en af Anemettes bøger, der hedder ‘Pålæg til husbehov’, og apropos bøger, så har jeg slet ikke styr på, hvor mange bøger hun har udgivet. Det er rigtig mange! Og de er allesammen lige fantastiske og en kæmpe inspirationskilde for mit virke i dag. Så stor anbefaling herfra!
Stegte bananer der kan varieres i det uendelige
Denne her opskrift er sådan basisopskriften, den jeg altid tager udgangspunkt i. Men varier endelig med lidt forskellige krydderier som kanel eller kardemomme. Andre tørrede frugter end rosiner kunne også være lækkert og lidt kakaonibs eller mørk chokolade drysset over til sidst er vel heller ikke helt i vejen?!
Den dejligste søde morgenmad eller eftermiddagsmad. Stegte bananer for hele familien!
- 2 bananer
- 1 dl rosiner
- 1/2 dl kokos
- 1 tsk smør
- Evt. ristede kokosflager til pynt
- 2 skiver rugbrød eller boller
Varm smør op på panden. Skær bananer i skiver og kom dem på panden. Tilsæt rosiner og kokos og lad det stege sammen et par minutters tid til bananerne er dejligt varme.
Kom de stegte bananer på rugbrød og pynt med kokosflager.