En sund æblekage opskrift – det er noget, jeg rigtig længe har haft lyst til at lave. Og da min frugtskål pludselig bugnede af danske saftige æbler, og nogle en del mere modne end andre, ja så var chancen der.
Det her er en sund æblekage opskrift, der indeholder en masse gode ting, og så mætter den helt utrolig meget. Der er ikke brugt hvidt sukker, men i stedet bliver den sødet med agavesirup og tørrede frugter. Og så er der selvfølgelig en hel del naturlig sødme i æblerne.
En sund æblekage opskrift der ikke er helt traditionel
Det her er selvfølgelig ikke en helt traditionel æblekage opskrift med en crumble af bl.a. smør og sukker eller med rasp og flødeskum. Så er man på udkig efter det, så skal man nok ikke kaste sig over denne her opskrift.
Men det her er en sund æblekage opskrift, der passer til dem, der gerne vil have en naturlig sødmefuld dessert, som samtidig indeholder en masse gode ting som f.eks. omega-3 fra de skønne chiafrø og de gode fedtstoffer fra mandlerne.
Denne her æblekage er god til både det søde punktum efter en middag, til eftermiddagshygge efter en gåtur i skoven eller endda til en god morgenmad en søndag morgen, hvor man har lidt ekstra tid. Det er i hvert fald det, som jeg har gjort her til morgen ; )
- 2 store spsk. chiafrø
- 2 dl. mælk
- 1 spsk. agavesirup
- 2 dl. græsk yoghurt 10 %
- 1-2 spsk. agavesirup
- Vaniljepulver
- 2 æbler
- 1 spsk. kanel
- 1 spsk. smeltet kokosolie
- 50 gr. mandler
- 30 gr. usvovlede abrikoser
- 30 gr. dadler
- Aftenen før eller min. 6 timer før blandes chiafrøene med mælk og agavesirup. Chiagrøden sættes på køl.
- Æblerne skæres i skiver og vendes med smeltet kokosolie og kanel. Tilsæt evt. lidt agavesirup, hvis æblerne er til den syrlige side.
- Kom æblerne i et fad og bag æblerne ved 200 gr. i 20 minutter, indtil de er bløde, men stadig faste. Lad æblerne køle helt af.
- Bland den græske yoghurt med ren vaniljepulver og smag til med agavesirup. Jeg kan godt lide den til den syrlige side, da den komplimenterer de søde æbler godt.
- Blend mandler, abrikoser og dadler i en foodprocessor eller blender til man har en fin crumble.
- Begynd nu at samle æblekagen.
- Start med et lag chiagrød. Fordel derefter kanelæblerne ovenpå. Læg et lag græsk yoghurt på og afslut med et godt drys mandelcrumble. Fortsæt indtil glasset er fyldt og begynd på det næste glas med resten af ingredienserne.
- Servér den sunde æblekage med det samme eller sæt den på køl og servér den dagen efter.
Sund æblekage opskrift i en mere simpel udgave
Ønsker man at gøre denne her sund æblekage opskrift endnu mere simpel, altså hvis man nu ikke lige har chiafrø stående, ja, så kan man sagtens udelade chiagrøden. Så har man også en ret lækker æblekage med kanelbagte æbler, vaniljeyoghurt og den bedste og mest simple mandelcrumble.
Chiagrøden er bare med til at give æblekagen mere tekstur og cremethed og ja, så selvfølgelig også et ekstra stort kick sundhed.
Og så vil jeg lige til sidst her nævne, at hvis man vil have sin æblekage endnu sødere, ja så tilsætter man jo bare mere agavesirup, og afslutter måske endda desserten med et ekstra godt dryp agavesirup udover.
2 kommentarer
hmmm en delig anderledes opskrift, tak 🙂
Og en skøn solrig søndag 🙂
Selv tak Maria ; )