En sund bananbrød opskrift – det er ikke første gang jeg laver det, prøv bare at tage et kig i min kategori med søde brød. Men det er nu heller ikke så underligt, når man tager i betragtning, hvor vild jeg er med de her søde brød med masser af banan og chokoladesmag.
Denne gang, som så mange gange før, har jeg udeladt det hvide raffinerede sukker til fordel for dadler og de søde modne bananer, og så har jeg sneget lidt fuldkornsmel ind for at gi’ det et ekstra kick fuldkorn. Jeg synes fuldkornsspeltmel fungerer bedst. Har prøvet med rugmel, men det gør brødet lige en tand for rugbrødsagtigt til min smag, så speltmelet vinder på den front.
Er du mere til en version uden så meget fuldkorn, men som stadig er ret sund, så tag et kig på min opskrift på et sundt bananbrød med havregryn og kokos.
En sund bananbrød opskrift til morgen- og eftermiddagskaffen
Når jeg skal forkæle mig selv om morgenen skærer jeg meget gerne et par skiver af det her bananbrød og putter et dejligt lag nøddesmør på. Det er vitterligt den bedste morgenmad, når det skal være lidt sødt og lækkert og passe perfekt til morgenkaffen.
Men man skal heller ikke kimse af to gode skiver bananbrød meeeeed lidt smør på til eftermiddagskaffen. Nogle gange skal man også forkæle sig selv, og det her kan jeg rigtig, rigtig godt li’.
- 75 gr. medjool dadler
- 200 gr. meget moden banan
- 50 gr. kokosolie
- 2 spsk. kakao
- 2 æg
- 100 gr. hvedemel
- 100 gr. fuldkornsspeltmel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 lille nip salt
- 50 gr. mørk 70 % chokolade
- Kom de udstenede medjool dadler i en foodprocessor sammen med banan, æg, kokosolie og kakao. Blend indtil man har en sammenhængende lind masse, og dadlerne er blendet helt væk. Hæld massen over i en skål og rør mel, salt og bagepulver i. Vend til sidst den grofthakkede chokolade i.
- Hæld dejen over i en smurt bageform og bag brødet i ca. 40-45 min. ved 180 gr. Stik en strikkepind eller lignende ned i brødet for at se, om det er færdigbagt.
2 kommentarer
Kære Julie
Jeg følger din blog og elsker dine opskrifter!
Brødet her også super lækkert, jeg bagte det smør i stedet for kokosolie.
Hvad tænker du om vegansk mad kontra din mad både hvad angår sundhed og smag?
Bedste hilsner
Dorthe
Hej Dorthe, Tusind tak, hvor er jeg glad for at høre det! Det er sjovt, du nævner det, for jeg er dybt fascineret af det veganske køkken. Jeg spiser selv animalske produkter, men jeg er enormt inspireret af det veganske køkken. For det er et kreativt univers, hvor man er nødsaget til at tænke kreativt, når man skal forsøge at få en masse proteiner ind i en diæt uden animalske produkter. Så det er en stor inspirationskilde, men jeg bliver ikke veganer, da jeg ikke har samme overbevisning og gerne vil spise kød, så længe dyrene har haft det godt. KH Julie K.