Her er endnu en nem og skøn dessert uden mel og sukker, men med masser af naturlig sødme. Jeg elsker de danske æbler, og man kan jo bruge dem i uendeligt mange desserter. En klassiker er æblecrumble, og det er da også en favoritdessert hjemme hos os. Til denne opskrift har jeg brugt ristet mandelmel, som er købt i en helsekostforretning. Men man kan også sagtens bruge den ikke-ristede version, og så kan man jo også lave det selv ved blot at blende mandler, indtil de er malet til mel!
Ingredienser (2 pers.)
2 små æbler
2 spsk. kokosolie
1/2 tsk. kanel
3 spsk. ristet mandelmel
2 spsk. bygflager
2 spsk. græsk yoghurt 10 %
Tilberedning
Skær æblerne i tynde skiver og læg dem i to små ovnfaste skåle. Smelt kokosolien og bland det sammen med mandelmel, bygflager og kanel. Fordel blandingen over æblerne.
Bag æble-mandelcrumblen i ovnen ved 200 gr. i ca. 10-15 minutter, eller indtil den er sprød og gylden på toppen. Servér æble-mandelcrumblen med en spsk. græsk yoghurt.
3 kommentarer
Nøj, hvor ser det lækkert ud. Dét bliver jeg da vist nødt til at afprøve snarest!
Tak Anna, det lyder som en god ide!
Yum, jeg elsker bare æblecrumble – og med et dryskanel og mandler, så bliver det ikke bedre (:
– Anne