En sund burger opskrift – det kan man altid bruge, kan man ikke? Jeg håber, at billederne giver bare et lille nys om, hvor juicy denne her lammeburger var. For den var rigtig juicy og sammen med min ærtemos, som jeg før har brugt til denne her proteinrige morgenmad med æg spillede det virkelig.
Jeg var i Malmø med Mikkel for ikke så lang tid siden, og da vi havde bil handlede vi lige ind på vejen hjem. Og jeg faldt over noget virkelig lækkert svensk økologisk lammekød. Så jeg købte et par pakker med hjem, så jeg havde nogle i fryseren. Jeg ærgrer mig altid over, at det eneste lammekød man kan købe i supermarkederne herhjemme, i hvert fald der hvor jeg bor, er transporteret hele vejen fra den anden ende af jorden nemlig New Zealand. Ville ønske jeg boede ved siden af en økologisk landmand med gårdudsalg af lammekød!
Anyways, det var virkelig godt det her lammekød, og en af de måder, jeg bedst kan lide at bruge hakket lammekød på, er i en burger. Jeg har før lavet en aubergineburger med lam, men denne gang skulle den i noget sprødt lækkert romainesalat og i ledskab med min yndlingsærtemos, der er blandet med feta og tilsat koriander og citron.
- 400 gr. hakket lammekød
- 1/4 finthakket rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. knust spidskommen
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1/2 tsk. salt
- Godt med friskrevet muskatnød
- 1 spsk. pinjekerner
- 1 spsk. sultanas
- 2 små rødløg
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. agavesirup
- 1 hjertesalat
- Ærtemos tilsat 2 spsk. finthakket koriander og 1 tsk. revet citronskal
- Start med at forberede de lynsyltede rødløg.
- Skær to rødløg i skiver og kom ringene i en skål.
- Hæld æblecidereddike og agavesirup over.
- Lad rødløgene stå i minimum en halv time og meget gerne længere. De holder sig fint i køleskabet og bliver bedre og bedre efter en dag eller to.
- Forbered ærtemosen som vist i tidligere opskrift. I stedet for purløg tilsættes dog to store spsk. frisk fint hakket koriander og 1 tsk. revet økologisk citronskal.
- Fortsæt med at lave lammebøfferne.
- Hak det kvarte rødløg meget fint og kom det i en skål med lammefarsen.
- Pres hvidløget og kom det i.
- Tilsæt knust spidskommen, stødt koriander, godt med frisk revet muskatnød og salt.
- Kom til sidst pinjekerner og rosiner i.
- Ælt dejen godt sammen med hænderne.
- Form to bøffer og steg dem færdige på en pande. Krydr med salt og peber undervejs.
- Skyl hjertesalaten og brug 4 store, pæne blade. Fordel en bøf på to blade, kom ærtemos oven på og afslut med de lynsyltede rødløg samt ristede pinjekerner. Servér med det samme.
Sund burger opskrift – og det er low carb!
Jeg elsker low carb burgere. Dermed ikke sagt, at der aldrig sniger sig en go’ gammeldags burger ind med burgerbolle, for det sker da. Men jeg elsker, at man virkelig kan smage fyldet, og at det ikke forsvinder i alt for meget brød. Og så er jeg glad for også at skippe den der fuldstændige overmæthed, der meget nemt kan ramme én, når man har indtaget en kæmpe burger med hvidt brød og evt. ristede kartofler.
Denne her burger giver i hvert fald en dejlig form for mæthed og samspillet mellem lammekødet, feta-ærtemosen og de lynsyltede rødløg er helt i top og klart en favorit kombo hos mig.
11 kommentarer
Mums hvor ser det lækkert ud! Elsker lammekød 🙂
Det gør jeg også Malene, det er så godt : )
Sidder og savler, det bliver vi nød til at ha i løbet af ugen?
Hihi god idé Tina, lammeburger er det bedste : )
Hvor i Malmø handler du ind? Jeg er lige flyttet hertil og vil gerne høre, hvor der er godt at handle ind..
Hej Kristina, Jeg handler ind i Green Matmarknad lige ved Turning Torso. Det er det bedste supermarked, man kan finde, hvis du spørger mig : )
Det lyder virkelig lækkert – godt lammekød er noget af det bedste, og man får det slet ikke nok! 🙂
Jeg synes dog ikke, at jeg kan finde opskriften på ærtemosen. Du skriver, at man skal forberede ærtemosen som vist i tidligere opskrift, men jeg kan ikke finde noget link til denne tidligere opskrift og kan heller ikke finde opskriften, når jeg søger efter “ærtemos”. Hvor findes opskriften på ærtemosen?
Mvh Maiken
Virkelig en lækker og velsmagende aftensmad! Det er helt klart en opskrift jeg vil gemme i mit repertoire :-))
Det lyder godt Sigrid! Er også helt vild med den.
Hej Julie Karla… jeg har samme spørgsmål som Maiken. Hvor er mon opskriften på ærtemos ? Den dukker nemlig heller ikke op i dit “søgefelt” .. Kh. K ..Håber alt er vel med dig, ungerne og bogen 😀
Hej! Den ligger under “Proteinrig morgenmad med æg” https://www.juliekarla.dk/proteinrig-morgenmad-med-aeg/ KH Julie