Her kommer en opskrift på en sund chiagrød, som jeg efterhånden har lavet rigtig mange af i alle mulige afskygninger. Prøv blot at kaste et kig på min kategori af sunde morgenmadsopskrifter og se hvor mange chiagrødsopskrifter, der gemmer sig iblandt! Og hver eneste gang jeg laver en ny opskrift på chiagrød, siger jeg, at det er min yndlingsvariant. Ligesom jeg nu gør med denne her. For den falder helt i min smag.
Sund chiagrød der smager som en dessert!
Det er en sund chiagrød med appelsin og kakao, og jeg lyver ikke, når jeg siger, at den smager fuldstændig som en chokolade-orange mousse. Det er næsten så godt, at man også kunne nyde den som en lidt sundere dessert. Og det kan vi li’ ik’?
Men hvor køber jeg ingredienserne?!?
Jeg bliver rigtig tit spurgt om, hvor jeg køber de forskellige ting, jeg bruger i mine opskrifter. Og det kan jeg godt forstå, for nogle gange er det også lidt nogle anderledes ting, jeg bruger.
Chiafrøene kan man efterhånden købe i de fleste supermarkeder. Jeg ved bl.a. at Urtekram har det i deres sortiment, så man behøves altså ikke gå i helsekostforretninger for at købe de små vidunderfrø. Selvom jeg stadig ELSKER at gå i helsekostforretninger. Der får man bare altid en god betjening, og det er som hovedregel altid ekspedienter, der virkelig ved, hvad de taler om.
Sund chiagrød med usødet mandelmælk
Den usødede mandelmælk kan man også få i udvalgte større danske supermarkeder. Men lige præcis mandelmælk er noget, jeg altid køber med hjem fra Malmø. Der finder jeg den usødede mandelmælk fra flere producenter og endda økologisk og så til en rigtig fornuftig pris. Væsentligt billigere end hvis man f.eks. skulle købe det i helsekostforretninger herhjemme. Alternativt kan du jo også prøve at google hjemmelavet mandelmælk og så dukker der et hav af opskrifter og tutorials op.
Det har jeg endnu til gode at prøve selv, men det er på min to do liste!
Hvad er det nu med de chiafrø der?…
Ja, hvorfor er det nu, at de der små finurlige frø er så sunde?!
- For det første er de spækket med de gode omega-3 fedtsyrer, som er kendt for deres anti-inflammatoriske effekt.
- Og så er de rige på fibre, hvilket jo er totalt godt for vores fordøjelsessystem.
- Endelig er de proteinrige, hvilket øger mæthedsfornemmelsen.
Nå ja, og så skal man ikke glemme en anden vigtig ting. For mig også en af de helt vigtige. At chiafrøene er så fantastisk gode i en masse opskrifter. F.eks. grød som her, der får en nærmest mousseagtig konsistens. Men også i hjemmelavede søde, sundere marmelader. Hvor man slet ikke har brug for al den hvide raffinerede sukker, da chiafrøene sørger for at tykne marmeladen.
I det hele taget er jeg bare glad for at snige chiafrøene ind alle mulige steder i rigtig mange forskellige opskrifter. Både i det søde og salte køkken. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, og lad mig endelig vide, hvad din foretrukne måde er at nyde de små frø på.
Ny YouTube video: Sådan laver du en sund chiagrød
Jeg har også denne gang lavet en lille “how to” video, så man live kan se, hvordan man selv laver en sund chiagrød. Det er nogle gang bare lidt federe at se, hvordan det laves fremfor kun at læse det. Det synes jeg i hvert fald selv. Og nu vi er ved videoer, så vil jeg også gerne slå et slag for min YouTube kanal, hvor man kan finde alle de videoer, jeg indtil nu har lavet. Måske du er gået glip af én? Så kan du i hvert fald finde dem alle sammen her. Og der kommer mange flere, for jeg synes, at det er så sjovt at lave videoer, og jeg håber selvfølgelig også, at I kan bruge dem til noget!
Super sund chiagrød, der faktisk smager lidt som en dessert!
- 2 dl. usødet mandelmælk
- 2 store spsk. chiafrø med top
- 2 spsk. kakao
- Skal af 1/4 appelsin
- 100 gr. frosne bananstykker
- Valgfri toppings - jeg brugte frisk appelsin lidt appelsinskal og tørrede incabær
- Aftenen før blandes usødet mandelmælk med chiafrø i en skål, som sættes i køleskabet natten over.
- Om morgenen blendes chiagrøden med kakao, appelsinskal og frossen banan, indtil man har en grød/mousse lignende konsistens.
- Servér chiagrøden med valgfri toppings f.eks. frisk appelsin, appelsinskal og tørrede bær.
6 kommentarer
Dine videoer er simpelthen så fine. Normalt får jeg aldrig set videoer på blogs, men jeg synes simpelthen dine er så hyggelige; De er så afslappede, naturlige og samtidig også med en smule humor. Jeg vil virkelig se frem til flere af den slags 🙂
Og så i øvrigt super lækre billeder som altid!
Århh tak Sigrid, hvor er jeg glad for at høre det! Det gør det hele værd at lave : )
Du har virkelig meget flot service/porcelæn. Kender du nogle gode steder man kan finde lignende? 🙂
Hej Klara. 1000 tak, jeg plejer faktisk at købe mit keramik rundt omkring i verden på rejser, så det er svært at anbefale dig noget konkret andet end at slå til, når du finder noget godt.
Hej Julie Karla.
Super fin hjemmeside du har dig??.
Jeg har et spørgsmål angående Chiagrød. Kan man godt bruge almindelig mandelmælk nu hvor det usødede er noget svært at få fat på?. Og hvordan er det sundhedmæssigt?
Tak Theresa, Det kan du sagtens, men så bliver den nok meget sødere. Du kan også bare vælge almindelig komælk.