Jeg ELSKER en sund grød til morgenmad! Grød er indbegrebet af en hyggelig morgenstund for mig. Særligt nu hvor det er mørkt om morgenen, er der ikke noget bedre end at starte dagen med en skål varm grød, stearinlys og noget dejligt morgenmusik. Det hjælper én til at komme bare en lille smule hurtigere op af sengen.
Sund grød til morgenmad i alle afskygninger
Jeg kan lide alle slags grød, men jeg laver oftest grød med ruggryn. Det mætter super godt, og det er også skønt at blande sammen med havregryn. Jeg har set, at man faktisk kan købe rug- og havregryn i en samlet pakke i supermarkederne, så det er jo super smart.
Det varierer meget, hvad jeg topper min grød med. Jeg har altid skabet fyldt med alle mulige spændende nødder, tørrede frugter og andre superfoods, som jeg hurtigt kan drysse over eller i min grød. Men jeg må indrømme, at jeg her i min graviditet virkelig har sat stor pris på en god klat smør ovenpå min grød. Det er der ikke meget superfood over, men for dælen det smager godt.
Mit bud denne her gang på en sund grød til morgenmad er en grød med ruggryn, knuste hørfrø, blåbær og acaipulver. Grøden bliver sødet med agavesirup. Det er faktisk noget tid siden, at jeg lavede opskriften, og der kunne man stadig på lækre, danske blåbær. Men jeg har simpelthen glemt at lægge opskriften på. Heldigvis kan man stadig få blåbær i butikkerne og endda økologiske, så der er stadig råd for, hvis man gerne vil lave sig en sund grød til morgenmad en af de kommende dage.
- 1 dl. fintvalsede ruggryn
- 1 dl. mælk
- 1 1/2 dl. vand
- 1 spsk. knuste hørfrø kan købes i helsekostforretninger, eller man kan knuse dem selv i f.eks. en kaffekværn
- Blåbær
- Acaipulver
- Agavesirup
- Kog ruggrynene sammen med vand, mælk og knuste hørfrø, og rør i grøden, mens det koger op.
- Når grøden er tyknet tages den af varmen, og hviler i gryden i et par minutter.
- Hæld agavesirup over grøden og drys med acaipulver.
- Afslut med blåbær og servér straks.
Og et lille billede…
Jeg er kommet hjem fra Rom, og det første jeg gjorde madmæssigt, var at kaste mig over en lækker økologisk svinekam med rødkål og brun sovs! Eller det vil sige, min søde mand var så sød at lave det til mig, da jeg lige smuttede til gravid yoga først. Ej, hvor har jeg bare fået en craving for dansk mad. Jeg ved ikke, om det er et eller andet uforløst, der nu lige pludselig titter frem. Måske har jeg fået alt for lidt dansk mad de senere par år, så nu har graviditeten bare åbnet op for den craving. Det er lidt sjovt. Men der er nu heller ikke noget i vejen med de gamle traditionelle danske retter. Og spørg mig lige, om jeg glæder mig til jul!?!…
Nå men, jeg synes lige, at jeg ville lægge et billede op af min lille mave, som er taget i Rom. Er i 24. uge, så har efterhånden fået en god rund mave. Det er virkelig dejligt, at man nu rigtig kan se det. Det gør ligesom det hele lidt mere virkeligt.
3 kommentarer
🙂
Super dejlige sunde opskrifter????
Ih tusind tak! Hvor dejligt at høre : )