Jeg plejer egentlig mest at lave grød med ruggryn, men her på det sidste er jeg vendt tilbage til de klassiske havregryn, og derfor dette bud på en sund havregrød opskrift. Ruggrynene gør grøden meget grov, synes jeg, hvilket jo er godt, når man skal holde sig mæt i lang tid, men nogle gange er det bare rart med en lækker blød grød, der virkelig oser af comfort food. Og det synes jeg i den grad, havregrød gør.
Min morgenmad ændrer sig egentlig meget i takt med årstiden, nu hvor jeg tænker over det. Hvor jeg om sommeren har mest lyst til yoghurt med masser af frugt og diverse chiagrød med f.eks. bær, så har jeg om vinteren lyst til noget varmt og rart. F.eks. grød som her eller lune, hjemmebagte boller med ost… uhmm!
Sund havregrød opskrift, der varmer en efterårsmorgen
Der er ikke noget bedre end en varm skål grød en mørk efterårsmorgen, og det gode ved grød er, at man kan peppe den op med alt muligt. Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser. Jeg har lavet et hav af grødvariationer. Prøv bare at tage et kig på min grødkategori. Og ikke mindst en anden af mine yndlings, nemlig denne her havregrød opskrift med banan, chokolade og valnødder!
Men det seneste skud på stammen er altså en sund havregrød opskrift med – og nu kommer det bedste af det hele – kardemommebagte pærer!
Jeg har nemlig vendt skiver af pære med agavesirup, kanel og godt med kardemomme. Det giver den bedste juleagtige smag, og gør mig faktisk i virkelig godt humør fra morgenstunden. Og det kan vi li’. Især når vejret desværre alt for ofte er gråt og trist her i november. Og har man ikke lige nogle pærer ved hånden, ja så brug æbler eller f.eks. blommer i stedet. Det er mindst lige så godt!
Jeg er faktisk så vild med grød, at jeg også sagtens kan finde på at lave mig en stor portion grød til aftensmad. Det sker dog kun, når jeg er alene hjemme, for der deler Mikkel ikke den samme entusiasme. Men sådan en lækker grød med masser af forskellige gryn, hørfrø eller andre frø og kerner, og så et lille sødt (naturligt) punktum, selvfølgelig, det kan jeg sagtens få ned sådan en hverdagsaften.
- 1 stor pære
- 1 spsk. kokosolie
- 1 tsk. agavesirup
- Ca. 1/4 tsk. Kanel
- Lidt mindre end en 1/4 tsk. Kardemomme
- 2 dl. havregryn
- 2 dl. vand
- 2 1/2 dl. sødmælk
- Salt
- Dadler
- Hasselnødder
- Start med skære pæren i tykke skiver. Opvarm kokosolien og bland den sammen med agavesirup, kanel og kardemomme.
- Vend pæreskiverne i marinaden, og fordel skiverne ud på et stykke bagepapir i et ovnfast fad. Hæld den resterende marinade over, og bag pæreskiverne i ovnen i ca. 20 min. ved 200 gr. eller indtil pærerne er blevet dejligt gyldne.
- Kom havregryn, vand, mælk og et lillebitte nip salt i en gryde og lad det koge op, mens der røres. Når grøden tykner tages den af varmen og hviler lidt, inden den serveres med groft hakkede dadler, hasselnødder og de kardemommebagte pærer.
2 kommentarer
Kære Julie Karla,
Jeg er helt forelsket i dine fine keramikskåle – må jeg spørge hvor de er fra?
/Anne
Årh tak Anne. Det er en lille hobby af min at samle på keramik. Jeg køber altid keramik, når jeg er ude at rejse, og min mand Mikkel er god til at købe noget nyt med hjem til mig fra hans rejser. Denne her skål har jeg netop fået af Mikkel, som var i Brasilien for noget tid siden.