Sidder og nyder en sund hindbærmousse i skrivende stund til morgenmad og har totalt optur over den. Elsker denne her cremede og luftige hindbærmousse. Det er egentlig en chiagrød, i hvert fald samme fremgangsmetode, men jeg synes, at den er så skøn, sød og såååå god, at jeg godt kan tillade mig at kalde den for en sund dessertagtig mousse.
Jeg ved godt, at jeg har lavet MANGE chiagrød efterhånden, men denne her rykker ind på top 3. Måske også fordi, at hindbær nok er mit yndlingsbær.
Jeg nyder også min morgenmad ekstra meget lige nu, for baby sover med far inde ved siden af, og jeg har simpelthen haft tid til både at lave lækker morgenmad, tage billeder af det, skrive opskriften ned, og nu sidde at skrive et blogindlæg som jeg ELSKER.
Men det går så godt med lille Nord. Han er bare så dejlig og er nu lidt over 3 måneder. Det er så sjovt, hvordan han er begyndt at opdage så mange nye ting. Lige nu er det hans hænder, som han er blevet opmærksom på, og synes er en fest at proppe i munden.
Synes det er vildt at tænke på, at han inden længe skal til at have rigtig mad. Prøver at gå efter 6 måneder, men lad os nu se, om han har mod på det inden da. Det bliver så sjovt, og jeg glæder mig til at lave alskens babygrød.
- 2 dl. minimælk
- 2 store spsk. chiafrø
- Vaniljepulver
- 2 spsk. kokosmel
- 100 gr. frosne bananstykker
- 2 spsk. hindbærkompot
- Evt. kokosmel og mynte til pynt
- Hindbærkompottoen laves ved at hælde frosne hindbær i en gryde og lad det koge op sammen med ren vaniljepulver. Lad det afkøle og sæt det i køleskabet og brug det i chiagrød som denne her, eller ovenpå yoghurt med müsli eller havregrød.
- Aftenen før blandes chiafrøene og kokosmel sammen med mælken i en beholder eller skål. Sæt skålen på køl natten over.
- Om morgenen blendes chiagrøden sammen med frosne bananstykker og hindbærkompot, indtil grøden er blendet godt sammen og man har en lækker luftig konsistens.
- Servér chiagrøden med lidt ekstra kokos og evt. lidt frisk mynte