Her kommer mit første forsøg med at lave chiagrød med kakao, og jeg er helt solgt! Jeg har længe gerne ville prøve at bruge chiafrø i min madlavning, og i denne weekend kom jeg så endelig i gang. Mikkel havde taget en fantastisk gave med hjem til mig fra hans forretningsrejse i Berlin med alle mulige lækre økologiske produkter fra det tyske BioMarkt og heriblandt chiafrø. Man kan dog også købe dem i helsekostforretninger i Danmark, og jeg har faktisk også set dem i Føtex.
Hvad er chia og hvorfor er chiagrød med kakao så godt?
Chiafrø er nogle bittesmå frø, som er proppet med sunde næringstoffer som bl.a. omega-3, og så har de et højt indhold af kostfibre og proteiner. Når de små frø blandes med væske, svulmer de op til en geleagtig masse, som gør dem super velegnede i en grød som denne her chiagrød med kakao, men de er også gode at bruge i brød.
Denne her chiagrød smager som en dessert, men er jo så sund, at man sagtens kan nyde den til morgenmad. Måske minder den snarere om en mousse i konsistensen, hvilket jo heller ikke gør noget. Jeg er helt solgt, og kommer til at spise denne her chiagrød de næste mange morgener.
Topping som du har lyst!
Man kan toppe sin chiagrød med, hvad man har lyst til. Jeg tror f.eks. også, at blåbær ville være lækkert som topping. Jeg kan dog også klart anbefale det, som jeg brugte denne gang, nemlig kakaonibs, ristede hasselnødder og kokosflager. Det smagte skønt!
Da det jo er første gang, at jeg har forsøgt mig med disse små fantastiske frø, er jeg nysgerrig på, hvad man ellers kan bruge chiafrøene til. Så hvis du har nogle tips til lækre opskrifter med chiafrø ud over chiagrød, så vil jeg meget gerne høre dem!
For flere chiagrødopskrifter se bl.a. denne opskrift på sund chiagrød
Super lækker og cremet chiagrød med kakao. Smager næsten som en chokolademousse. Denne her er bare sund!
- 2 store spsk chiafrø
- 2 dl usødet mandelmælk
- 1 lille frossen banan i skiver
- 1 spsk kakao
- ristede hasselnødder
- ristede kokosflager
- kakaonibs
Aftenen før: Rør chiafrøene sammen med mandelmælk i en skål, og sæt skålen på køl i køleskabet natten over. Skær bananen i skiver, læg dem i en pose og frys dem ned til dagen efter.
Dagen efter: Næste morgen er chiafrøene svulmet op, så man nu har en geleagtig masse. Hæld det over i en foodprocessor eller blender, og kom de frosne bananskiver i. Tilsæt kakao og blend indtil man har en fin og cremet chiagrød.
Servér din chiagrød i en skål og pynt med hakkede, ristede hasselnødder, kokosflager og kakaonibs.
10 kommentarer
Uhmmm ser lækkert ud og god sammensætning af ingredienser:-)
Tak Tina, det smager også skønt!
Er chiafrø ikke det samme som quinoa?
Hej Gerda. Nej det er to forskellige slags frø.
Jeg bruger altid chiafrø i mine knækbrød. Det er lækkert! 🙂
Hej Anita. Det lyder som en super god idé. Det skal jeg huske til næste gang, jeg laver knækbrød : )
Kære Julie Karla
Ved du, om man kan bruge andre former for mælk end mandelmælk?
Hej Anne-Sofie. Ja du kan bruge alle former for mælk. Almindelig komælk, kokosmælk, rismælk mm.
Uhm, hvor ser det lækkert ud! Det skal prøves her i weekenden. Når du skriver kakao, er det så bare sådan noget almindeligt bagekakao, man også bruger i chokoladekager? Og de ristede hasselnødder og kokosflager du har pyntet med – rister du dem selv? Sorry – men laver virkelig sjældent noget nyt i et køkken 😉
Hej Rikke, Ja, jeg bruger bare almindelig kakao, og de ristede hasselnødder har jeg købt ristede. Men du kan også sagtens købe de uristede, og så bare lige riste dem af på en pande og fjerne de overskydende skaller. Kokosflagerne har jeg købt ristede i Super Brugsen, men du kan også sagtens bruge groft kokosmel, som du måske evt. lige hurtigt rister af på panden. Du er altid velkommen til at spørge!