Her kommer endnu en sund lasagne opskrift, hvor jeg har skiftet pastapladerne ud med et mere low carb alternativ, nemlig squash. Når jeg siger endnu en, er det fordi, jeg før har lavet en lasagne opskrift med spidskåls-lasagneplader og ricotta.
En sund lasagne opskrift – uden pasta
Spidskålslasagnen er super god, men denne her udgave med butternut græskar, fennikelpølse og masser af mozzarella topper virkelig listen over mine yndlings lasagne opskrifter. Den smager simpelthen så godt, og ikke mindst fordi den er så vanvittigt cremet, blød og lækker.
Man får ikke en fast lasagne, men tilgengæld får man en helt perfekt kombination af den søde græskarmos, den salte og krydrede fennikelpølse og ikke mindst den smeltede mozzarella, der trækker tråde fra gaflen, og som bare smager syndigt godt.
Jeg har brugt en økologisk fennikelpølse, som jeg har købt i Netto. Fennikelpølsen passer virkelig godt til denne her lasagne, men er man ikke så meget til fennikelsmagen, kan man også sagtens bruge en chorizopølse i stedet for.
Jeg skal snart lave den her lasagne igen, og jeg er ret sikker på, at jeg også vil lave den næste gang, vi får gæster og så servere den sammen med en dejlig frisk spinatsalat. Selvom jeg laver rigtig meget mad og udvikler mange opskrifter, har jeg altid svært ved at finde på gæstemad, men nu er der i hvert fald én opskrift på huskelisten og det er en sund lasagne opskrift!
- 700 gr. skrællet butternut squash i tern
- 2 dl. mælk
- 1 spsk. olivenolie
- 3 spsk. grofthakket frisk timian
- 1 tsk. salt
- Frisk kværnet peber
- 2 stk squash
- 2 stk mozzarellaer
- 100 gr. fennikelpølse eller chorizo pølse
- Skær squashen ud i lidt tykke aflange skiver (ca 3-4 mm.) og læg dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys godt med salt over og lad dem trække noget af vandet ud i en halv times tid. Dup squashskiverne tørre med et stykke køkkenrulle og sæt dem i ovnen. Bag squashskiverne i ca. 20-25 minutter ved 200 gr., indtil de er møre og begynder at tage en lille smule farve i kanterne. Sæt dem til side til senere.
- Skræl græskaret og skær det i store tern. Kog ternene møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom græskarternene op i en foodprocessor.
- Tilsæt mælk, olivenolie, salt og groft hakket timian og blend indtil du har en lækker cremet mos. Smag til med peber og evt. lidt mere salt.
- Skær fennikelpølsen ud i små tern og steg dem i et par minutter på en tør pande. Hæld dem over på en tallerken med fedtsugende køkkenrulle og stil dem til side.
- Nu kan du samle din lasagne. Start med et lag græskarmos i bunden. Drys lidt fennikelpølse over og afslut med squash-lasagneplader. Riv de to mozzarellaer og drys den ene over pladerne. Fortsæt derefter med græskarmos, fennikelpølse, squash-lasagneplader og afslut med lidt ekstra græskarmos, den sidste mozzarella og det sidste fennikelpølse.
- Bag lasagnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter, indtil osten har fået en flot gyldenbrun farve.
17 kommentarer
Hej Julie Karla,
Først og fremmest sikken en fantastisk spændende blog du har, mange fede opskrifter og denne lasagne skal prøves for den lyder bare for lækker 🙂
/ Helle
Tak Helle! Og lasagnen kan varmt anbefales!
WOW hvor ser det lækkert ud. Er netop faldet over din blog, og jeg er kommet for at blive.
Hav en skøn dag,
Anne del Socorro // http://www.thecopenhagendiary.com
Hej Anne, det lyder skønt! Jeg er glad for at du vil læse med!
Genial opskrift. Prøvede den igår og den kan varmt anbefales!
Haps! Tror du, at den vil udemærke sig med hokkaido?
Hej Karoline. Det kan du sagtens bruge : )
Det lyder spændende! Jeg har tilfældigvis et lækkert græskar og en gigantisk økologisk squash på køl ;).. Hvor får du fat i fenikkelpølse, det lyder interessant :D?
Hej Juliekarla.
Jeg er lige stødt på din blog da jeg ledte efter inspiration til sunde retter uden hvede, pasta, ris etc. J
eg glæder mig til at dykke ned i dine skønne opskrifter. Vil starte i aften med den her lækre lasagne! Men kan se at der er en del forberedelse. Tror du man kan preppe alle ingredienserne i løbet af dagen (bage squashen og lave græskarmosen) og så først samle og spise det i aften? Og hvad er din erfaring med at skifte mælken ud med soyamælk?
Kærligst Nanna
Hej Nanna, Ja, du kan sagtens forberede mange af tingene i god tid før, du laver den endelige lasagne. Jeg har ikke prøvet at bruge sojamælk, så jeg ved det desværre ikke, men kan ikke se, hvorfor det ikke skulle virke : ) God fornøjelse med opskriften og jeg håber, du kan lide den!
Smager skønt 🙂
Super lækker lasagne. Jeg lavede den i går – erstattede dog butternutsquashen med økologiske sødekatofler og portobellosvampe…..super lækkert, som sagt.
Tak for dejlig dejlig inspiration….hver gang!
Kh Jytte
Ih hvor dejligt at høre Jytte! Tak fordi dine søde ord og fordi du læser med!
Fint, men det har intet med lasagne at gøre
Det var da en konstruktiv kommentar, men heldigvis er det fede ved at have sin egen blog, at man selv kan bestemme, hvad man kalder sine retter. Fortsat god dag, BH Julie
Hvor stort et fad er det beregnet til ca
Åh det er et godt spørgsmål, det er så lang tid siden jeg lavede den. Men sådan et alm lasagnefad til 4 pers.