En sund kage lyder som en selvmodsigelse, men det behøver det ikke at være! Jeg elsker søndag morgener, for der har jeg god tid til at lave mig en lækker morgenmad som f.eks. denne lille sunde kage, der skiller sig lidt ud fra det, jeg plejer at spise til hverdag. Denne her morgenmads-kage, som jo måske nok nærmere kan kaldes en morgenmadstærte, pyntede jeg med græsk yoghurt og kiwi. Man kan skifte sin topping ud med alt, hvad man lige har lyst til. Jeg forestiller mig at blåbær, jordbær eller banan også ville være skønt, og yoghurten kan man skifte ud med skyr eller måske endda lidt flødeskum. Vælger man græsk yoghurt ligesom mig, er det også rigtig lækkert at blande lidt akaciehonning i yoghurten.
Tærtebunden indeholder ikke noget sukker, men bliver sødet af bananen, så det er virkelig en lækker sag af en sund kage, som man sagtens kan spise til morgenmad med god samvittighed.
Er man på udkig efter de små tærteforme med løs bund, så har jeg købt dem hos Kunst og Køkkentøj, og de koster ikke særligt meget.
Et bonustip som i den grad er værd at fremhæve er, at jeg havde et par skefulde dej tilovers. Det formede jeg til 4 småkager, og bagte dem sammen med tærtebundene. De smagte simpelthen så godt, så jeg tror snart, at jeg vil bruge denne opskrift til kun at lave en hel bageplade med småkager eller endnu en lille sund kage med friske skovbær,
Sund Kage Opskrift
- 100 gr. mandler
- 50 gr. solsikkerkerner
- 1 stor spsk. kokosolie
- 1 tsk. kanel
- 1 stk lille meget moden banan 75 gr. skrællet vægt
- 4 store spsk. græsk yoghurt 2 %
- 2 stk kiwier
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend indtil man har en sammenhængende masse.
- Smør to små tærteforme med kokosolie og fordel dejen i de to forme.
- Brug hænderne til at trykke dejen rundt i kanterne, så man får en fin, ensartet bund.
- Bag bundene ved 200 gr. i ca. 15 minutter.
- Lad bundene køle helt af og kom fyldet i, og du har nu en skøn sund kage.