Jeg har fået lov til at trylle med lækre tomater til denne her opskrift på sund rejesalat. Tomaterne er fra et helt nyt brand, der hedder Pedersens Udvalgte, og de to skønne sorter, jeg har brugt, hedder Rosso og Lemonade.
Tomater i mit køkken – til sund rejesalat og alt muligt andet!
Jeg spiser nok tomater flere gange om ugen. Er det ikke bare den bedste grøntsag? Man kan lave en hurtig tomatsalat med mozzarella, en tomatsauce, nogle lækre bruschetta og tusind andre ting i et snuptag, når man har de små fine røde (eller gule!) lækkerbiskner liggende. Og det gør jeg også! Særligt er tomaterne børnevenlige i retter, så Nord får også en del tomater indenbords.
- 250 gr tomater f.eks. Rosso og Lemonade
- 1 stk rød snackpeber
- 170 gr rejer
- 3 store spsk grofthakket frisk basilikum
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 spsk god olivenolie
- Friskkværnet peber
- salt
- 100 gr creme fraiche
- 2 tsk fintrevet citronskal
- Cayennepeber efter smag, men nok til dressingen får lidt bid
Halvér eller skær tomaterne i kvarte alt efter størrelse.
Fjern kernerne i peberfrugten og skær i passende stykker.
Hak basilikum fint og vend det sammen med tomat, peberfrugt og æblecidereddike samt olivenolie.
Vend rejerne i.
Smag til med MASSER af friskkværnet peber og lidt salt
Rør creme fraichen sammen med citronskal, peber og cayennepeber efter smag.
Anret rejesalaten på fire tallerkner eller skåle og fordel lidt citrondressing på dem alle.
Pynt med ekstra frisk basilikum og servér.
Tomater fra Pedersens Udvalgte
Jeg har fået lov til at smage de nye tomater fra det nye brand Pedersens Udvalgte, som kommer fra et familiegartneri på Fyn. Et gartneri, som udover den gode smag selvfølgelig, også går op i bæredygtig produktion. Hvilket er noget, jeg kan li’! F.eks. er det humlebier, der bestøver tomatblomsterne og nyttedyr, der bekæmper skadedyr i drivhusene. Og så foregår opvarmningen af Pedersens drivhuse ved brug af spildvarme.
Tomatsorterne, der består af de gule Lemonade tomater og de røde Rosso, er virkelig lækre, og det var ikke svært for mig at finde på nogle opskrifter, hvor de små tomater skulle bruges. Særligt de gule Lemonade tomater er helt skønne. Perfekt søde og med en let smag af citron. Det blev bl.a. til denne her sunde rejesalat. Det særlige ved rejesalaten er helt klart den tydelige smag af den friske basilikum, som jo er skabt til at ledsage tomater. Og så ikke mindst den spicy citrondressing lavet på creme fraiche, som får sit kick af cayennepeber, og gør rejesalaten dejlig fyldig.
1 kommentar
Lyder dejligt vil gerne se flere opskrifter