En dejlig varm og sund suppe med grøntsagsnudler og kylling. Det lyder da meget godt, gør det ik’? Og her mener jeg grøntsagsnudler i form af søde kartofler og squash, der bliver til de allerbedste sunde nudler, så vi kan være rigtig, rigtig sunde her i januar!
Da jeg udviklede opskriften til min Shepherd’s Pie i samarbejde med Brox, fik jeg nemlig også lige lavet en lille ekstra opskrift, da jeg hurtigt skulle lave en frokost til mig selv og en veninde. Og det blev til en dejlig sund suppe med de her skønne grøntsagsnudler.
Sund suppe med økologisk hønsebouillon
Nu var jeg jo så heldig at have en færdiglavet økologisk hønsebouillon ved hånden, men du kan jo selvfølgelig bruge din egen eller købe enten grøntsags- eller hønsebouillon i pulverform i supermarkedet og blande det op med kogende vand. Jeg er selv glad for Herbamere eller Rapunzel. I hvert fald så er det ikke meningen, at det skal være besværligt at lave sig en hurtig portion suppe.
Forbered suppen til frokost på arbejdet
Og så vil jeg da lige komme med et lille tip, for suppen her kan også fungere som nem frokost. For hvis du fordobler portionen, ja så kan du jo egentlig bare fylde ingredienserne i et sylteglas på nær bouillonen. Så kan de 3-4 glas stå på køl, og det eneste, du skal gøre, når du kommer på arbejde er lige at hælde indholdet i en skål og hælde kogende vand over. Og måske lige give den et par minutter i mikroovnen, hvis grøntsagsnudlerne skal være helt møre, medmindre du godt kan lide dem al dente. Det kan jeg.
Super lækker og super sund suppe med grøntsagsnudler og kylling. Så kan det da ikke blive meget bedre. Kan det?!
- 1 stk kyllingebryst
- 1 stk blegselleri
- 1 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk kokosolie
- tørret timian
- 1 lille sød kartoffel
- 1/2 squash
- 6 stk brune champignon
- 800 ml hønsebouillon
- bredbladet persille til servering
Start med grøntsagsnudlerne. Kør sød kartoffel og squash igennem en spiralizer eller på et mandolinjern.
- Skær løg, hvidløg og blegselleri i små stykker og steg i kokosolie på en varm pande et par minutter. Tilsæt skiveskårede champignon.
Tilsæt kylling skåret i små stykker og steg kyllingen mør. Drys med tørret timian, salt og peber undervejs.
Tilsæt hønsebouillon. Kom grøntsagsnudler i og varm dem med et par minutter.
Servér suppen med det samme og drys med bredbladet persille og friskkværnet peber.
Grøntsagsnudler er et hit
Jeg har kørt mine grøntsager igennem min spiralizer for at lave de her skønne nudler. Men du kan også bruge et mandolinjern. I hvert fald så er de virkelig et hit hos mig. Og også gode bare at servere sammen med almindelige nudler. Så gør man det hele lidt sundere og ikke mindst lidt flottere at se på. Og så tænker jeg sød kartoffel nudler i en lækker, cremet karrysuppe. Det kan da kun smage godt hva’?