Jeg har lavet en ny eftermiddagssnack favorit herhjemme nemlig de her sunde cookies med peanutbutter. Det er lidt en efterfølger til mine sunde bananmuffins, som faktisk er den mest populære opskrift her på bloggen. For også i denne her opskrift udelader jeg hvidt sukker og helt hvidt mel. Her bruger jeg i stedet honning, fuldkornshvedemel og havregryn.
Sunde cookies med peanutbutter
Fedmen i de her cookies kommer fra kokosolie og peanutbutter. To ingredienser som jeg er ret vild med. Og så kommer jeg også chokoladeknapper i. Jeg fandt de sødeste små chokoladeknapper i et biomarkt i Tyskland i sommers, og dem har proppet i lidt forskelligt bagværk efterhånden. Der skal ikke mange i, men lidt chokolade gør det hele bare lidt sjovere.
Jeg er altså virkelig vild med de her cookies, og det samme er Nord skulle jeg hilse at sige. Især fordi han altid er med til at lave dem, og har en fest når han får lov til at trykke på foodprocessorens knapper. Selvom han får et kæmpe chok hver eneste gang. Så sjovt.
Sunde eller sunde(ish)
Jeg ved godt, at de her cookies ikke er uden sukker eller fedt. Men jeg synes alligevel, at det er lidt federe at give ham sådan en cookie her end en rigtig kage, da der trods alt er gode sager i. Fibre fra fuldkornsmel og havregryn, gode fedtstoffer, og så sødme fra honning og banan, som er god energi, når man er en krudtugle som ham eller bare en lækkersulten mor som mig.
Bløde, svampede cookies
De er ikke sprøde de her cookies med peanutbutter, men derimod bløde og dejligt svampede, så cookies i bogstaveligste forstand er de måske ikke. Vi kan også bare kalde dem små kager.
De holder sig rigtig fint et par dage i en frysepose eller boks, hvis de ikke når at blive spist inden, hvilket de gør herhjemme! Mikkel spiste 2 som en sandwich i går aftes med et ordentlig lag økologisk mandel nutella i. Så sådan kan man også gøre det.
Super lækre og sunde cookies med peanutbutter. Sødet med honning og bagt med fuldkornsmel
- 1 meget moden banan (ca. 100 gr)
- 1 dl smooth peanutbutter
- 1/2 dl flydende honning
- 2 spsk kokosolie
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1/2 dl havregryn
- 1/4 tsk ren vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk chokoladeknapper
Kom alle ingredienser undtagen chokoladeknapper i en foodprocessor og rør godt sammen. Tag skålen af.
Vend chokolade i.
Brug to skeer til at fordele dejen på en bageplade med bagepapir, så du får ca. 10 runde cookies.
Bag i ovnen ved 200 gr. i 10-12 minuitter, eller indtil de er flotte gyldenbrune.
Kom blåbær i dine cookies
Jeg har også lavet de her cookies med friske blåbær i stedet for chokolade. Og det er altså også virkelig lækkert. Prøv også med hindbær eller andre bær. De søde, syrlige bær klær’ nemlig rigtig godt peanutbutter smagen. Og på billedet her, som jeg knipsede af Nord, er der blåbær i kagerne. Det var én af de dage, hvor det tog lidt overhånd med eftermiddagssnacks, og vi ikke var særligt sultne til aftensmaden. Men hyggeligt det var det.
4 kommentarer
Hejsa, de ser skønne ud – tænker at prøve dem med rismel i stedet for hvedemel. – ved du i øvrigt hvorfor de ikke bliver sprøde?
Ja, det tror jeg godt du kan, fordi der slet ikke er nok smør og sukker i til at gøre dem sprøde ; )
Efter at have bagt dine bananmuffins i dag, som blev meget vellykkede, tænker jeg, at jeg må prøve disse i weekenden. Men vil lige være sikker på, hvad du mener med smooth peanutbutter? På forhånd tak 🙂
Hej Stephanie, Man kan både få chunky og smooth peanutbutter i flere supermarkeder, så det er den mest cremede ; )