Jeg har rimelig meget optur over de her sunde gulerodsmuffins med den bedste cashew creme. Optur fordi jeg længe har eksperimenteret med opskriften, og nu endelig synes den sidder der.
De er sundere end den klassiske gulerodsmuffin (som jeg altså også rigtig godt kan li’!) fordi de er fyldt med gulerod, sød kartoffel og havregryn. Jeg er blevet inspireret af min opskrift på sunde bananmuffins, hvor mange af de samme ingredienser går igen. Og tanken for mig er at lave nogle søde, sunde(re) muffins, som jeg kan give Nord som eftermiddagssnack. Og han er vild med dem her! Det er jeg også.
Lækre sunde gulerodsmuffins med den lækeste cashew nøddecreme. Mums!
- 2 store gulerødder og 1 sød kartoffel svarende til 250 gr i alt!
- 150 gr grovvalsede havregryn
- 150 gr udstenede Medjool dadler
- 2 stk æg
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 lille håndfuld rosiner
- 100 gr usaltede cashewnødder lagt i blød forinden i 2-3 timer
- 2 spsk agavesirup
- 2 spsk valgfri mælk jeg brugte havremælk
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 tsk fint revet citronskal
- 1/4 tsk ren vaniljepulver
Skræl gulerødder og kartoffel , skær dem i mellemstore stykker, og kog dem møre.
Skyl de færdigkogte grøntsager med koldt vand, så de hurtigt køles ned, og sæt til side.
Blend havregrynene i en food processor eller blender, indtil man har groft mel.
Kom de kogte grøntsager, æg, Medjool dadler, bagepulver og kanel i og blend. Der skal blendes indtil man har en fin ensartet muffinsdej.
Vend til sidst rosiner i, og fordel dejen i 10 muffinsforme. Jeg brugte siliconeforme, da dejen godt kan hænge ved papirsforme. Bruger du papirsforme kan du evt. komme lidt kokosolie i bunden, det har hjulpet hos mig.
Bag gulerodsmuffins i ca. 20 minutter ved 200 grader og lav cashew cremen imens.
Blend de iblødlagte cashew nødder sammen med de øvrige ingredienser indtil man har en lækker, fin creme. Det tager lige lidt tid, og skrab gerne ned af siderne med en spatel undervejs.
Sæt cashew cremen på køl, indtil den skal bruges.
Pynt de afkølede sunde gulerodsmuffins med cashew cremen og Nyd!
Sunde gulerodsmuffins med cashew creme eller mandelsmør!
Der er ikke noget fedtstof i de her muffins, så det klær’ dem rigtig godt med denne her cashew creme lavet på usaltede cashewnødder. Der er en masse god fedme i (masser af de gode fedtstoffer vel at mærke). Men jeg skal heller ikke lægge skjul på, at jeg i særlig grad nyder at spise de her sunde gulerodsmuffins sammen med et godt lag mandelsmør. Jeg halvér dem sådan set bare og kommer mandelsmør på.
Så jeg vil føje de her gulerodsmuffins til min favoritliste over søde, sunde sager. Det er ret sjovt, for det der med at bage helt traditionelle kageopskrifter, det er jeg simpelthen ikke en mester til. Jeg ville bage en helt klassisk gulerodskage den anden dag. Men det kiksede fuldstændig, den smagte nærmest kun af smør. Sådan er det heldigvis ikke med de lidt mere sunde kager, for dem elsker jeg at lave og syntes faktisk også, hvis jeg selv skal sige det, at resultatet ofte bliver ret godt. Er spændt på at høre, hvad I synes om de her sunde gulerodsmuffins med cashew creme. Mmmm… ja, husk cashew cremen. Den løfter virkelig de her gulerodsmuffins et par niveauer op. Mums det er godt.
4 kommentarer
Mums de ser lækre ud – er cremen tyk nok til at komme på via en sprøjtepose?
Hej Inger, Ja det kan den sagtens!
Kan de fryses?
Ja sagtens