Som lovet i mit forrige indlæg på tomatpesto kommer her opskriften på mine sunde kyllingefrikadeller med squashspaghetti. Jeg har egentlig ikke så meget at tilføje andet end, at de dælme smager godt og passer perfekt til netop tomatpestoen. Og så er squashspaghetti jo bare altid godt.
Jeg er dog begyndt at blande squashen med fuldkornsspaghetti, så Nord kan få sig nogle gode kulhydrater til aftensmad. Sådan som han kravler rundt for tiden, skal der bruges noget energi.
- 500 gr hakket kyllingekød
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stk æg
- 2 spsk rasp
- 2 spsk revet parmesan
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1/2 tsk tørrede chiliflager
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk salvie
- Olivenolie til stegning
- 2 stk squash
- olivenolie
- citronsaft
- tomat-mandelpesto
- Kom det hakkede kyllingekød i en skål sammen med fintrevet løg, presset hvidløg, æg, rasp og revet parmesan. Tilsæt også salt, peber, chiliflager samt fint hakket frisk salvie og basilikum.
- Ælt farsen godt sammen og gerne med hænderne.
Form små frikadeller med en teske. Dyp evt. teskeen i et glas med vand inden hver frikadelle, så farsen nemmere slipper fingrene.
- Opvarm olien på en pande og steg de små frikadeller, indtil de er gennemstegte.
Skyl squashene. Kør squashen langs mandolinjernet, så man får nogle fine spaghettistrimler. Har du ikke et mandolinjern, kan du også bruge en grøntsagsskræller til at lave tynde, fine ”pasta” bånd.
Anret squashspaghettien på en tallerken, fordel tomatpestoen ovenpå og afslut med de lækre sunde kyllingefrikadeller. Drys evt. med ekstra parmesan ved servering.
2 kommentarer
Smager virkelig godt 👌. Vh Lis Aa A
Det er jeg virkelig glad for at høre!