Denne her pære crumble er super, super nem at lave og den smager jo så godt. Udover pærer er der også æbler og blommer i, så det er en rigtig efterårsdessert. Frugterne blandes blandt andet med kokos og chokolade, og det er altså virkelig hemmeligheden bag denne her crumble, der tager under 10 minutter at forberede.
Den nemmeste pære crumble når der er gæster
Jeg lavede denne her pære crumble en dag, hvor vi fik gæster, og jeg egentlig ikke havde forberedt noget dessert. Men efter at have set en fyldt frugtskål med frugter, der virkelig snart skulle bruges, besluttede jeg mig for at lave en hurtig crumble. Og toppingen blev egentlig også bare, hvad der lige var i køkkenskabet. Men øj, hvor blev den god! Og jeg har lavet den 3 gange siden med det frugt vi nu har haft i skålen, og det er virkelig den fedeste måde at lave dessert på. For dels er det nemt, dels er der altså noget helt særligt ved bagte efterårsfrugter som pære, æble og blommer. Det smager bare godt.
Jeg kan også sagtens finde på bare at bage frugterne i ovnen, som de er, måske vendt med lidt kanel og kokosolie, og så bruge dem som topping oven på morgengrøden. Det er især Nord vild med. Og jeg også!
Forresten har jeg også lavet andre crumbles, der ligger her på bloggen. F.eks. denne her æble crumble. Den er dælme også god!
Første blogindlæg i lang tid
Jeg ved godt, at der er stille på bloggen for tiden. Men der er SÅ meget at se til med to små børn…hold da op. Og når Bue endnu ikke sover særligt godt om natten, ja så går den fritid, jeg nu engang har med at sove eller ordne praktiske ting. Så der er ikke meget tid til bloggen, men det kommer der jo igen på et tidspunkt! Indtil videre er jeg bare glad for, at der lige var tid til at få skrevet denne her opturs pære crumble ned og knipse et hurtigt billede. For den måtte altså bare på bloggen.
- 2 stk pærer
- 2 stk æbler
- 3 stk blommer
- 1 dl. grovvalsede havregryn
- 1/2 dl. mandelmel (finthakkede nødder kan også bruges)
- 2 spsk. kokosmel
- 2 spsk. kokossukker
- 1 spsk. smør
- 20 gr. hakket mørk chokolade
- Flødeskum, creme fraiche eller græsk yoghurt
Skræl frugterne undtagen blommerne og skær dem alle i mundrette stykker.
Læg frugterne i et tærtefad.
Drys alle de tørre ingredienser over.
Fordel små klatter smør rundt i fadet. Vend det hele en smule med en ske og kom fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bag i ca. 20-25 minutter og rør en eller to gange undervejs.
Pynt den færdige crumble med nødder og servér lun sammen med flødeskum eller andet.