Denne her opskrift på en svampet banankage med chokolade har jeg lavet et par gange efterhånden. Det er en helt klassisk banankage opskrift, som man kender den, og det er nogle gange bare det bedste. Jeg ved ikke med jer, men jeg får nogle gange bare en seriøs craving efter banankage, nogle gange er det gulerodskage eller drømmekage, men på det seneste bare banankage med chokolade!
Svampet banankage med chokolade til hele familien
Og så er det et hit hos Nord. Det er sjovt for efter, at Nord er kommet til, har jeg fået en lyst til at lave de helt “gamle” traditionelle opskrifter, som min mor også har lavet til mig, da jeg var barn. Altså sådan noget som bløde lyse boller med rosiner, pølsehorn, pizzasnegle mv. Det er måske bare sådan noget, der følger med at blive en børnefamilie…
Dels er det jo selvfølgelig et hit hos Nord, dels er det også bare hyggeligt at lave. Jeg laver selvfølgelig stadig mange opskrifter uden alt for meget sukker som mine sunde bananbrød eller opskrifter med ekstra mange grøntsager til Nord, men der skal også være plads til, at han skal smage de helt klassiske retter fra min barndom, dengang man ikke gik helt i panik over sukker, hvedemel osv.
Lækker svampet banankage med chokolade er en klassiker, når den søde tand melder sig.
- 2 stk æg
- 125 gr sukker
- 200 gr hvedemel
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 3 meget modne bananer
- 100 gr smør
- 100 gr mørk chokolade
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt med en håndmikser.
Bland hvedemel sammen med bagepulver og kanel.
Smelt smør og lad det afkøle en smule.
Bland smeltet smør og mel sammen med de piskede æg.
Mos de modne bananer med en gaffel og kom dem i dejen sammen med grofthakket mørk chokolade.
Hæld dejen over i en smurt aflang brødform, og bag banankagen ved 180 gr. i ca. 40 minutter, eller indtil der ikke hænger dej ved en strikkepind, når der stikkes i den.
Ny “kagebager”
Det er sjovt, for jeg er ikke den helt store kagebager. Jo, jeg kan godt lide at finde på sjove, anderledes og ikke mindst lidt sundere kageopskrifter. Men det er altid med få og gerne simple ingredienser. Som for eksempel banan, dadler og havregryn. Men de der helt traditionelle kager, har jeg aldrig kastet mig over, så jeg skulle i gang med “læse lidt op” og prøve mig frem, så jeg kunne finde den helt rigtige opskrift på en svampet banankage med chokolade som denne her.
Og efter et par gange synes jeg, at den sidder der. Og da den er lynhurtig at mikse sammen, har jeg da også serveret den et par gange til forskellige lejligheder, hvor vi har haft gæster.
Svampet banankage med chokolade – mørk, lys eller orange
Jeg har faktisk lavet denne her kage med forskellige slags chokolader, og det er lidt forskelligt, hvad folk bedst kan lide. Personligt er jeg nok mest til den helt mørke 70 %, da det er sådan en god kontrast til den søde banansmag. Men jeg har også prøvet med en orangesmag, og selvom det måske lyder lidt sjovt, er det virkelig godt.
Endelig har jeg forsøgt mig med en mælkechokolade med karamelstykker og havsalt fra Änglamark, men det var dog lige en tand for meget af det gode. Men forsøg dig frem. Vigtigst af alt er bare, at du ikke glemmer chokoladen.
Banankage bliver til bananbrød
Dog skal det siges, at jeg faktisk også har lavet opskriften uden chokolade. I stedet puttede jeg 50 gr. kokosmel i, og det blev den lidt mere “brød”-agtig af. Derfor indbød det også til at blive smurt med et lag mandelsmør, sådan som jeg plejer at spise bananbrød, og det var uforskammet godt!