Ingredienser (5-6 pers.)
1 svinekam m. svær (ca. 2 kg.)
1 bundt frisk timian
1 bundt frisk rosmarin
6 fed hvidløg
Skal af 1 citron
1 rød chili uden kerner
Salt og peber
Tilberedning
Tænd ovnen på 240 gr. og gør svinekammen klar imens. Sørg for at sværene er ridset næsten helt ned til kødet, dog uden at skære igennem til kødet. Sværene skal stadig hænge sammen som et stykke. Skær derefter hele sværet af svinekammen med en skarp kniv. Fordel krydderurterne ovenpå kødet, sammen med hakket chili, revet citronskal, frisk peber og skiver af hvidløg. Læg derefter sværet ovenpå stegen igen og bind sværet og stegen sammen med kødsnor. Hæld derefter en masse salt over svinekammen, og sørg for at der kommer godt med salt ned imellem hvert svær. Det er med til at give sprødhed! Læg svinekammen på en rist over en bradepande, og sæt den midt i ovnen ved 240 gr. i 15 minutter, sæt derefter varmen ned til 180 gr. og giv stegen ca. 1 time og 45 minutter eller indtil den er 68 gr. indeni.
Flæskesteg med krydderurter
En lidt utraditionel svinekam, men meget bedre end den almindelige. Svinekødet får en fantastisk dejlig smag af de friske krydderurter, og sammen med det sprøde svær er det en ret, jeg vil vove at påstå, alle kan lide. Jeg fik noget super sprødt svær ved at følge min opskrift, men ovne er jo forskellige, så hvis ikke sværet bliver helt sprødt, så tag sværet af kødet og grill det i få minutter ved 250 gr., men pas endelig på at det ikke bliver sort.
Jeg serverede den krydrede svinekam sammen med min rødbedesalat og ovnbagte rodfrugter.
Forrige indlæg