Det er ikke med min gode vilje, at der går så lang tid mellem blogindlæggene for tiden, men influenzasæsonen har endnu engang meldt sin ankomst her i det lille hjem på Christianshavn. Og min lille dreng er igen nede med flaget. Øv, det er så synd for ham. Men har efter en milliard besøg hos hr. Google, fundet ud af, at det vist er helt normalt, at små børn ofte får feber! Og det er altså derfor, at der ikke kommer så meget ud på Julie Karla.dk. Bortset lige fra denne her opskrift på noget lækkert tilbehør til julemad. En salat med beder og hasselnødder, som jeg lige med nød og næppe nåede at lave i går søndag, da Mikkel kunne tage babysittervagten.
Salat med beder, hasselnødder og basilikum
Som man måske kan ane på billederne, så kæmpede jeg rimelig meget med lyset. For solen stod praktisk talt ikke op i går, og der var meget mørkt. Men jeg fik da klemt to billeder ud af kameraet og lysnet dem en del efterfølgende, så man kan se den dejlige ret.
For salaten her er en super simpel og velsmagende ret. Der er tale om kun 3 hovedingredienser. Beder, hasselnødder og frisk basilikum. Så justerer jeg lige på smagen med æblecidereddike og citron, men ellers er det bare de her tre ingredienser i udgangspunktet. Og de kan altså noget sammen. Og der skal meget frisk basilikum i salaten. Den skal nærmest udgøre en slags salat, så der knald på smagen.
Tilbehør til julemad
Jeg vil kalde denne her salat en oplagt salat til julemaden. Faktisk kunne man komme den i små patentglas med låg og stille dem ved siden af tallerknen, som tilbehør til hovedretten. Det kunne se så fint ud. Vi fik økologisk medister til i går, for det er livretten hos den lille, selvom han ikke rigtig spiste noget, og det var ret lækkert. Men den er også perfekt til flæskesteg, skinke eller and. Eller bare som den er til vegetarer.
Og nu vi taler om salater til julemaden, så har jeg da også en masse andre juleagtige salater her på bloggen, som jeg gerne lige vil slå et slag for! Og i næste uge kommer der også en helt ny rødkålssalat, som jeg er ret stor fan af! Men her får I i hvert fald 3 andre lækre juleagtige salater:
Salat med rødkål og bagte beder
Salat med rosenkål, pære og granatæble
Salat med perlebyg og grønkål
Denne her salat er perfekt tilbehør til julemaden. Super enkel. Kun tre hovedingredienser!
- 400 gr blandede beder Jeg brugte stribede, gule og røde
- Olivenolie
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 god håndfuld hasselnødder
- 3 spsk meget grofthakket basilikum
- Citronsaft
- Citronskal
Start med at skrælle bederne. Vend dem med olivenolie, friskkværnet peber og en lille smule salt og bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Til de er møre.
Rist hasselnødderne på en pande. Fjern det meste af skallerne og hak groft.
Kom de bagte rødbeder i en skål og vend dem med en tsk. æblecidereddike.
Hak basilikum meget groft og vend med de lune rødbeder.
Anret i bederne 2 små skåle som tilbehør til julemaden eller på en stor tallerken. Dryp citronsaft over, lidt revet citronskal og afslut med de hakkede, ristede hasselnødder.