I forgårs var en meget særlig dag, for det var nemlig Nords 1 års fødselsdag! Tænk sig, at der er gået et helt år siden den lille basse kom til verden. Det bedste år i mit liv. Året er på den ene side fløjet afsted, og på den anden side har der virkelig været tid til at nyde de helt små øjeblikke. Det første smil, grin, den første pludren, og den første gang han klappede i sine små buttede hænderne. Årh…
Nords første fødselsdagsfest!
Vi havde besøg af Nords bedsteforældre, søskende og deres ægtefæller og Nords dejlige fætre. Og det var den skønneste dag. Jeg var, som mange forældre nok gør til deres barns allerførste fødselsdag, gået all in på pynt og lækkerier og kørte Postmand Per tema. Nord elsker Postmand Per, og vi skal i hvert fald se titelsangen på Ipad’en mindst et par gange om dagen!
Fødselsdagskage – Tiramisu lagkage!
Og så havde jeg begivet mig ud i en tiramisu lagkage og fastelavnsboller. Lagkagen har jeg selv udviklet. Eller det vil sige, jeg har brugt en opskrift på kakaolagkagebunde fra Karolines Køkken, og så har jeg brugt cremen fra min tiramisu opskrift som fyld. Og til sidst pyntet med rigeligt med mørk chokolade og kakao. Den var god!
Fastelavnsbollerne med marcipan er min mors gamle opskrift, som minder mig så meget om min barndom, og som altid er et sikkert hit. Opskriften på dem kommer på bloggen en af de næste par dage!
Men i det her indlæg vil jeg i hvert fald i første omgang dele min tiramisu lagkage med jer. Bemærk! Der bliver en smule creme tilovers. Men det smager SÅ godt sammen med lidt frisk frugt dagen efter! Og så flækkede jeg blot lagkagebundene i to i stedet for tre. Men del den endelig i tre, hvis du synes.
Endelig brugte jeg i forhold til kaffe, hvad der svarer til 2 espressoer, som jeg hældte over bundene. Men justér igen efter smag. Og så udelod jeg marsalaen, da jeg ikke lige havde det ved hånden.
- Kakao lagkagebunde Jeg brugte denne opskrift fra Karolines Køkken
- Tiramisu creme Jeg brugte cremen fra min tiramisu opskrift
- Groft hakket mørk chokolade
- Kakao
- Fordel tiramisu cremen ovenpå lagkagebundene. Og lad det øverste lag bestå af creme. Drys med grofthakket chokolade og drys med kakao.
- Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen.
Efter kagebordet som vi nød om eftermiddagen, havde jeg lavet et oste- pølsebord med vores yndlingsoste. Det er jo så dejligt nemt at stille an, og noget som alle kan lide!
Min yndlingsost for tiden er Røde Kristian fra Naturmælk. En biodynamisk ost, som smager SÅ godt! Og så var der alle mulige andre lækre oste som f.eks. Arla Unikas Gammel Knas, Naturmælks høost, og en lækker cremet pikant flødeost fra Endelave. Og det gode er, at jeg selvfølgelig havde købt alt for meget, så hele køleskabet er lige nu fyldt med mine yndlingsoste!
Alt i alt var det bare en stor dag. Nord forstod nok ikke så meget. Men han syntes i hvert fald det var dejligt at være i centrum, og ikke mindst at blive sunget for!