Jeg lavede denne her mexicanske tortillalasagne i weekenden, da vi skulle have noget ekstra lækkert. Det var vel lørdag, så der måtte gerne være godt med ost osv. til et godt glas rødvin.
Den gik også rent ind hos lillemanden. Det gør alt, hvad der hedder lasagne, pizza og pasta i det hele taget. De lærer det hurtigt de små, hvad der smager ekstra godt. Og så kan jeg lave nok så mange salater med det ene og det andet, det slår aldrig favoritterne af bordet. Frikadeller og medister… en anden klar favorit hos ham, så det får vi også oftere, end vi før har gjort.
- 400 gram oksekød
- 500 gram hakkede tomater (jeg bruger dem i en tetra pak fra Coop, for at undgå bisphenol A fra dåser)
- 1 dl vand
- 3 spsk creme fraiche 18%
- 1 stk løg
- 2 stk gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 1/2 dåse Kidneybønner ca 125g
- 1 dl majs
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret spidskommen
- 1/2 tsk tørret korriander
- 1 spsk ketchup
- salt
- friskkværnet peber
- 8 stks tortilla
- 150 gram revet ost gerne cheddar
Kom løg og hvidløg i en minihakker sammen med gulerødderne, og blend indtil det er finthakket. Du kan også sagtens bare hakke løgene fint og rive gulerødderne på et rivejern.
- Steg det et par minutter i en dyb pande med olivenolie.
Kom oksekødet i, og rør godt rundt. Når kødet næsten er stegt, tilsættes 1 spsk. balsamicoeddike.
Tilsæt alle krydderierne samt ketchup.
- Tilsæt de hakkede tomater, vand og creme fraiche.
Tilsæt kidneybønner og majs, og smag nu til med salt og peber.
- Fordel kødsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg to tortillaer ovenpå, og derefter et lag kødsauce igen. Læg to tortillaer over og drys med halvdelen af den revne ost. Kom igen to tortillaer over og fortsæt med kødsauce.
Afslut med to tortillaer, et lag kødsauce og drys til sidst med resten af osten.
- Bag lasagnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter. Servér lasagnen med en frisk salat til.
Tortillalasagne med et mexicansk twist
Har du ikke prøvet at lave lasagne med tortillas i stedet for pasta, så kan jeg varmt anbefale det. Det smager altså skønt, og har en anderledes blød og svampet konsistens end pasta.
Inde i midten af min tortillalasagne har jeg lavet et lag bare med ost. Jeg har tidligere brugt revet cheddarost, hvilket jeg synes er det bedste, men denne gang havde jeg dog “bare” revet økologisk goudan, hvilket også smagte rigtig fint, så brug hvad du har!
Jeg lavede en råkostsalat med hvidkål til lasagnen (dog uden ingefærdressingen) for at få lidt ekstra kostfibre, og det passede perfekt til. Men alle slags salater vil være gode til denne her.
2 kommentarer
Kære JK
god ide med tortilla
Og tak for inspiration, du er bare god
Jeg havde en rest marcipan efter jul, uhm dine fastelavnsboller blev gode ?
Kh Birgit
Ih hvor dejligt at høre Birgit! Og tak for ros 😉