Turkish eggs er en traditionel tyrkisk morgenmadsret, som smager virkelig, virkelig godt. Den er til de der dage, hvor man trænger til en ekstra solid bund fra morgenstunden, og hvor man samtidig har lyst til at forkæle sig selv. For denne her ret er sådan én, hvor man med noget lækkert surdejsbrød, skal dyppe sit brød i en symfoni af cremede sager. Cremet yoghurt, feta, pocheret æg og chili-smør. Det kan kun gå godt!
Mit take på turkish eggs
Denne her opskrift er mit take på den klassiske ret turkish eggs, men der findes et hav af opskrifter derude. Jeg kan bare godt lide at komme feta i min yoghurt, da det giver noget tekstur. Og mynte er med til at give retten lidt kant og lidt friskt.
Jeg har set, at nogle laver spejlæg til yoghurten, men jeg er blevet så vild med at pochere æg, og har man først fået metoden ind under huden, synes jeg det går som en leg. MEN… det har dog også krævet en del øvelse. Mit bedste råd er, at nærstudere videoer på Youtube om at pochere æg. Det har jeg gjort, og det er en ret god hjælp.
Hvis retten skal gøres lidt mere fedtfattig
Så kan du sagtens bare bruge en god chilisauce og udelade smørret. Jeg er ret glad for den økologiske chilisovs fra Plantemageren. Men nu er jeg gravid, og så er jeg riiimelig glad for smør, så det har jeg ikke udeladt her!
Og i forhold til græsk yoghurt kan du også sagtens bruge en lidt mere fedtfattig udgave end den på 10 %. Ændrer du lidt på de ting, ja så har du en væsentlig mere fedtfattig udgave. Men på den anden side, så er det jo ikke hver dag, at man laver turkish eggs tænker jeg, og så kan man jo godt skrue lidt op for alt det gode.
Jeg serverer som nævnt mine turkish eggs med surdejsbrød. Men en lækker frisk tomatsalat ville heller ikke være helt af vejen. Og slet ikke nu, hvor vi nærmer os de bedste danske sommertomater!
Super lækker morgenmad. Prøv Turkish eggs når det skal være ekstra godt!
- 200 gr græsk yoghurt
- 50 gr feta (jeg brugte gedefeta)
- 1 knsp. presset hvidløg
- 1 drys salt
- 25 gr smør
- 1 tsk. chilipesto eller chilisauce (du kan også sagtens bruge tørrede chiliflager efter smag)
- 2 skiver surdejsbrød
- 2 æg
- Grofthakket frisk mynte
- Tørrede chiliflager til pynt
Begynd med at røre yoghurten sammen med smuldret feta (gem lidt feta til topping senere) og presset hvidløg. Smag til med salt.
Smelt smør i en lille gryde og bland chili i. Sæt til side.
Kom vand og en lille smule eddike i en mellemstor gryde.
Vandet skal ikke koge, men være lige under kogepunktet. Slå et æg ud i en lille skål. Sæt vandet i bevægelse med et piskeris, og hæld ægget i vandet. Hjælp gerne lidt til med en stor ske til at få hviden til at samle sig om blommen. Lad ægget simre i vandet i 1-2
minutter, og tag det op. Hviden skal være fast, og blommen helt flydende. Gør
det samme med det sidste æg.Anret feta-yoghurten på to tallerkner. Dryp med chili-smør og placér det pocherede æg i midten. Drys med chiliflager og frisk mynte og servér.
2 kommentarer
Anderledes! MEN lækkert 😀
Det her er en opskrift jeg skal lege med i fremtiden.
Det lyder bare godt!