SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED TRUEGREENS.DK: Jeg har lavet en über cremet pastasauce, der smager himmelsk, og som kan vendes med lige præcis din yndlingspasta. Og selv om den er lige så cremet, som havde der været fløde i, så er der ingen fløde eller mælk i. Der er nemlig cashewnødder i, som bliver blendet med vand til det faktisk ligner en slags fløde, og det smager jo så godt! Faktisk er det her en vegansk pastaret, som jeg allerede har lavet 3 gange på en uge, fordi både forældre og børn er vilde med den.
Opskriften har jeg udviklet til True Greens som har specialiseret sig i at udvikle krydderier til plantebaseret mad. Alt økologisk. Og det gør de virkelig godt, for deres krydderier både smager og dufter så skønt.
Vegansk pastaret med pastakrydderi
Til denne her tomatsauce har jeg brugt True Greens pastakrydderi, som virkelig giver smag til ens pastaret. Og det er virkelig så dejligt nemt bare at bruge krydderier fra ét glas, hvor det hele ligesom er i. Det er altså en luksus på særligt hverdagsaftener, hvor maden gerne må stå på bordet lidt hurtigt, men selvfølgelig stadig skal smage af noget.
Og jeg glæder mig til at gå i kast med nogle af deres andre krydderiblandinger. Fx avocadotopping. Det lyder da alt for nice med en hurtig topping til altid at peppe ens avocadomad op.
Den bedste cremede cashewsauce
Og så vil jeg lige runde den der sauce igen. For jeg kan virkelig anbefale at prøve det der trick med at blende cashewnødder til en skøn creme. Foruden at give tomatsaucen en skøn fedme, så giver den også en let nøddeagtig smag, som jeg synes er helt skøn.
Jeg er vild med det, og selvom jeg ikke er veganer, så synes jeg det er så skønt at variere maden, og prøve nye ting af i køkkenet. Og når jeg netop laver vegansk mad, så bliver jeg virkelig udfordret og udforsker nye smage og konsistenser og det elsker jeg ved mit job!
- 125 g usaltede cashewnødder
- Kogende vand til iblødsætning
- 2 dl vand til at blende
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 stængel bladselleri
- 3 tsk True Greens pasta krydderi
- 1 spsk olivenolie
- 500 dl cherrytomatsauce (Passata kan også bruges skru da op for sødmen med en lille smule honning eller sukker)
- 1/2 tsk flagesalt
- 400 g valgfri pasta (Her er der brugt typen Casarecce)
- 2 dl pastavand til saucen
Læg cashewnødderne i en skål og hæld kogende vand over. Lad nødderne ligge i blød i 30 minutter.
Hak løg, hvidløg og bladselleri fint.
Varm olivenolie op i en dyb pande og steg de finthakkede grøntsager gyldne i 1-2 minutter.
Tilsæt pastakrydderi og rør rundt.
Hæld cherrytomatsaucen i, skru ned og lad det simre i ca. 5 minutter
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog til pastaen.
Tag cashewnødderne op af vandet og hæld dem i en minihakker eller blender. Hæld 2 dl vand i og blend nødderne til det har konsistens som en tyk fløde.
Kom den cremede nøddemasse i tomatsaucen og rør godt rundt. Smag saucen til med salt og hold den varm.
Kog pastaen al dente og hæld vandet fra, men gem 2 dl af pastavandet.
Kom pastaen direkte over i panden med tomatsauce og vend det hele godt rundt. Tilsæt 1 dl pastavand, så saucen bliver en smule mere lind. Tilsæt 1 dl mere, alt efter smag og behag.
Anret pastaretten i 4 tallerkner og drys med ekstra pasta krydderi.