Så er jeg tilbage efter lidt for lang tid fra bloggen med en opskrift på vegetar frikadeller med broccoli. Måske har du set dem på Instagram? De er i hvert rigtig gode, og en helt perfekt måde at få sneget lidt ekstra grøntsager ind i ens kost. En anden af mine opskrifter på vegetarfrikadeller er også et kødfri hit, og faktisk en af de mest populære opskrifter her på bloggen.
Jeg har været lidt offline på det sidste, da jeg har været på iværksætterkursus den sidste måneds tid. Noget som I kommer til at høre mere om. Der har derfor ikke været så meget tid til at blogge, når der både skal forberedes til kursus, passes børn og hus, og lige lave de der vegetar frikadeller til bloggen ; ) Plus tusind andre projekter, jeg har gang i. Nå men tilbage til frikadellerne…
Vegetar frikadeller med broccoli er et lækkert sundt alternativ til de klassiske frikadeller med svinekød
- 250 gr broccoli buketter
- 1 stk æg
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl frisk fintrevet parmesan (brug et helt stykke og riv)
- 1 dl kikærtemel
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 knivspids stødt muskatnød
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet peber
- Olivenolie til stegning
Kom broccolibuketterne i en gryde med letsaltet vand og kog dem møre, men ikke udkogte.
Hæld kold vand over og lad dem dryppe godt af.
Hak løg fint i en minihakker eller riv det.
Kom også de kogte afkølede broccolibuketter i minikhakkeren og blend indtil man har en grov mos. Man kan også bruge en håndmixer eller bagsiden af en grydeske.
Rør broccolimos og løg sammen med æg, presset hvidløg, ost og finthakket basilikum.
Vend kikærtemel i samt salt, peber og muskatnød. Smag evt. på farsen og se, om den mangler noget salt eller peber.
Form farsen til små minifrikadeller med en teske og steg dem i olivenolie ved mellemvarme, indtil de har god farve på begge sider og er gennemstegte. NB Det er er en god idé at dyppe teskeen i vand, hver gang man former en ny lille frikadelle, så farsen ikke hænger fast på skeen.
Lad dem køle en smule af, inden de spises.
Nemme vegetar frikadeller med broccoli er perfekte til…
Virkelig mange ting! Jeg spiser dem både sammen med en god mættende salat og en god dressing, ligesom man ofte ville med almindelige frikadeller (som der absolut heller ikke er noget i vejen med – se blot her). Men så er de virkelig også gode som “kødboller” i en tomatsovs med pasta. Altså overraskende gode. Så hvis man vil lave en kødfri ret, der også er børnevenlig, så er broccoli “kødboller” i tomatsovs med spaghetti en god ret.
Endelig fungerer de også godt i pitabrød, hvilket jo også er guf for de små hoveder. Og egentlig også noget jeg nyder at få engang imellem, hvis fyldet vel og mærke er i orden.
1 kommentar
Hejsa. Hvad kan man bruge i stedet for kikærtemel?? Jeg er i Italien, og kan ikke få det her hvor jeg er!!
Mvh Annette