Er I klar til en meget vanedannende opskrift?! Jeg har nemlig brugt sommerens skønne majs, som er i sæson lige nu, så skynd dig ud at køb! Dem har jeg brugt i en majscreme med cheddar og jalapenos. Og lagt cremen ind i tortillaer, som så steges sprøde på panden. Og resultatet blir… de lækreste vegetar quesadillas, som gir dig den der uhm…uhm…uhm…
Vegetar quesadillas med svenske chilisaucer
Jeg har altid et lille nordisk twist i mine opskrifter her på bloggen og på mine sociale medier som Instagram og TikTok. Dvs. der er altid en typisk nordisk ingrediens med i opskrifterne, noget jeg har sanket eller som bare er mega meget i sæson. Men også produkter, der produceres her i norden. Som fx. skånske chilisaucer, som jeg har været flittig forbruger af i mange år efterhånden.
Skånsk chili laver, hvis du spørger mig, de bedste chilisaucer, man kan opstøve på markedet. Og så er de økologiske og dvs. uden tilsatte e-numre, som man nok med stor sandsynlighed får med, hvis de er importeret fra Asien. De er også lavet med lokale ingredienser, fx er deres tabasco-lignende chilisauce lavet med blåbær og tyttebær. Det er da sejt, og smager mega godt!
Lidt om quesadillas
Jeg har efterhånden lavet en del quesadillas opskrifter her på bloggen, for hvem kan lige modstå varme quesadillas stegt på panden og fyldt med ost og andet lækkert fyld?! Ik mig!
Der er fx de her:
Quesadillas med kylling, pesto og gedeost
Og de her:
Quesadillas med ost, pesto og spinat
Eller denne her sjove opskrift på:
Og så er der jo denne her nye vegetar quesadillas opskrift med den skønneste majscreme, som jo bare består af sommerens majs, revet cheddar og jalapenos for lidt spicyness. Og glem nu ikke at servere dem med creme fraice og chilisauce og måske endda lidt frisk koriander. Uh det ville også være godt!
- Ca. 350 g kogte majskerner fra hele kolber (3 mellemstore majskolber i alt)
- 140 g revet cheddar (ca. 3 dl)
- 4 syltede skiver jalapenos
- Salt og peber efter smag
- 10 tortillaer
- 5 tsk olie eller smør til stegning
Skræl majskolberne og skær dem hver over i 3 dele.
Kom majskolberne i en gryde med vand, så det dækker, og bring i kog. Kog majsene i ca. 7 minutter.
Skyl dem under koldt vand, så de bliver kølet ned.
Skær majskernerne af kolberne, og kom dem i en foodprocessor.
Kom revet cheddar i samt syltede jalapenos.
Kør foodprocessoren til majs og ost er blendet til en grov creme.
Smør en tortilla med et godt lag majscreme. Læg en tortilla ovenpå og varm en pande op med olie. Steg tortillaen 1-2 minutter på hver side, til den bliver sprød og gylden. Fortsæt med de øvrige tortillas.
Server de lune quesadillas med creme fraiche og chilisaucer.