Jeg synes lige vi skal gå på weekend med en rigtig weekendret! Nemlig denne her skønne opskrift på vegetarisk carbonara med æg, parmesan, soltørrede tomater og halloumi. Og nu ved jeg godt, at der nok er nogle, der kommer efter mig, når jeg bruger ordet carbonara, men altså det tillader jeg mig nu alligevel, da den har mindst samme cremethed som den traditionelle carbonara med bacon.
Vegetarisk carbonara som jeg altid hellere vil vælge
Jeg er faktisk så vild med denne her udgave af en carbonara, at jeg altid vil vælge denne her udgave frem for den klassiske. For den har ligesom det hele. Og kombinationen af sprødstegt halloumi ost og den meget koncentrerede tomatsmag fra de soltørrede tomater er helt vidunderlig. Og så er der jo altså heller ikke sparet på æggene, der bidrager med masser af cremethed eller parmesanosten for den sags skyld.
Bucatini eller en anden pastatype
Jeg bruger bucatini (nogle kalder dem makaroni) til denne her opskrift. Det er de her tykke spaghettier. Og det er nok min yndlingstype, måske lige med undtagelse af Orzo, men den er i hvert fald i top tre. Det var også min mors yndlingspasta, og vi fik den meget tit i mit barndomshjem. Måske ikke helt så al dente, som jeg laver den ; ) Dengang var jeg ikke så vild med den. Men det er jeg nu. Ligesom min mor faktisk ret besat af den, og køber den altid med hjem fra Sverige, hvor de har et stort udvalg og til en meget favorabel pris.
Jeg husker faktisk første gang, jeg havde inviteret min mor over fra Jylland på besøg til aftensmad i min første lejlighed i København. Dér serverede jeg bucatini pasta for min dejlige mor. Ih, hvor jeg savner hende, nu jeg skriver om hende.
Nå, men altså du kan bare bruge den pastatype, du bedst kan lide. Spaghetti går altså også ganske udmærket til denne ret. Så der er frit slag. Opskriften er den samme!
- 400 g bucatini (tykke spaghettier eller anden pasta)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 200 g halloumi ost
- 6-7 soltørrede tomater i olie
- 100 g fintrevet parmesan fra helt stykke
- 4 æggeblommer
- 1 dl pastavand
- 1/2 potte frisk basilikum
- Friskkværnet peber
Bring en gryde med vand i kog.
Kog makaronien al dente.
Hak hvidløg og steg det et minuts tid i olivenolie i en høj pande.
Skær halloumi osten ud i små tern, og lad det stege med, til det begynder at blive gyldent.
Skær de soltørrede tomater i små stykker og kom dem på panden. Når osten er gylden og fået stegeskorpe, skrues ned på lav varme.
Riv parmesanosten fint.
Rør æggeblommerne godt sammen og vend dem sammen med den revne parmesanost.
Hæld vandet fra pastaen men gem ca. 1 dl pastavand.
Kom den færdigkogte pasta på panden og hæld æggeblandingen i samt pastavand. Vend det hele godt rundt til saucen bliver optaget.
Hak den friske basilikum groft og vend i til sidst.
Servér retten med det samme og drys med friskkværnet peber ved servering.