Vietnamesisk mangosalat er en super god opskrift, som jeg varmt kan anbefale. Jeg er netop kommet hjem fra Vietnam, hvor jeg rejste rundt med min kæreste i tre uger. Vietnam er et helt fantastisk land! Ikke nok med at landet er utrolig smukt og vietnameserne super venlige, ja så er maden fantastisk! Vi spiste som konger hver eneste dag, og så til ingen penge. Se bare denne opskrift på Vietnamesisk mangosalat. En ret jeg virkeligt er blevet glad for.
Vietnamesisk mad er så lækkert og friskt. Masser af grøntsager, friske krydderurter og skaldyr præger det vietnamesiske køkken og det er lige noget for mig. Derfor havde jeg også på forhånd tilmeldt mig to forskellige cooking schools i Vietnam, så jeg for alvor kunne lære at lave rigtig vietnamesisk mad. På én af disse kokkeskoler lærte jeg at lave Vietnamesisk mangosalat og den smagte simpelthen så godt, at den vil blive gentaget mange gange hjemme i mit lille danske køkken. Til en vietnamestisk mangosalat som denne, lavede jeg noget lækkert barbecuemarineret kylling på spyd, men den opskrift kommer senere.
Vietnamesisk mangosalat opskrift
Vietnamesisk mangosalat
Forb. tid
40 min
Tilb. tid
5 t 21 min
Vietnamesisk mangosalat som man laver den i Vietnam. Autentisk og fantastisk lækker.
Ret:
Salad
Køkken:
Vienamese
Antal: 2
Ingredienser
- 200 gr. mango
- 1/2 løg
- 1 håndfuld mynte
- 2 tsk. ristede sesamfrø
- 1 spsk. olivenolie
- 2 skalotteløg
- Vegetabilsk olie
- 1 spsk. frisk limesaft
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. fiskesauce lavet på ansjoser da det har den bedste smag synes jeg!
- 1 spsk. hakket mild rød chili
- 1 spsk. presset hvidløg
Sådan gør du
- Skalotteløgene skæres i skiver og steges sprøde i rigeligt vegetabilsk olie i en lille gryde.
- Når skiverne er sprøde lægges de over på et stykke fedtsugende køkkenrulle og køler af.
- Herefter skæres mangoen i meget tynde skiver på et mandolinjern, og det samme gøres med løget.
- Mango og løg blandes sammen med mynte, 1 tsk. ristede sesamfrø, limesaft, sukker, fiskesauce, hakket chili og presset hvidløg, samt olivenolien.
- Det hele blandes rigtig godt sammen og anrettes på 2 tallerkener.
- Til sidst drysses de sidste ristede sesamfrø over salaten sammen med de friterede skalotteløg og lidt mynte, og så har man en super lækker salat, som kan serveres til f.eks. kylling eller fisk og skaldyr.