Hvis der er en tid på året, hvor man bare burde spise smuk mad hele tiden, så er det da grå og triste januar ik’?! Jeg gør i hvert fald mit bedste, og de her vietnamesiske forårsruller gør i hvert fald det, de skal på “smukheds” kontoen! For de farver der, lyser virkelig min tallerken op, og jeg er vild med det. Lige hvad man har brug for, når det allerede bliver mørkt ved 16-tiden, og man sjældent får solen at se.
Okay, nu skal det ikke blive alt for trist… For jeg kan faktisk godt lide januar for mange andre ting, f.eks. at min lille Nord bliver 2 år i næste uge. 2 år! Det er så vildt, og det går ALT for hurtigt STOP TIDEN!
Vietnamesiske forårsruller er et fast indslag i huset
Jeg laver tit vietnamesiske forårsruller. Men egentlig mest til mig selv til frokost eller engang imellem til aftensmad, når vi har mange rester. For vietnamesiske forårsruller er det perfekte restemad. Har jeg lidt forskellige salater, frugt, kød osv til overs fra aftensmaden dagen inden eller bare noget, der skal bruges, er det fantastisk at komme i sine friske vietnamesiske forårsruller.
Og mandelsmør har jeg nærmest altid i huset, så den dejlige, ultra cremede dip kan jeg altid lige bikse sammen. Opskriften og billederne her er faktisk fra min gamle e-bog “Min sunde uge”, men har aldrig fået lagt opskriften på bloggen, så det bliver den nu. Og så håber jeg du bliver inspireret til selv at lave noget farverigt mad, for tit er det jo også det, der smager ekstra, ekstra godt.
Super lækre og farverige vietnamesiske forårsruller. Så kan man da kun blive i godt humør!
- 8 stykker rispapir
- 1 stk moden avocado
- 1 stk gulerod
- 1/4 moden mango
- 2 store håndfuldee rødkål i strimler (eller rødbede)
- 2-3 spsk saltede peanuts
- masser af frisk koriander
- 1 stor spsk mandelsmør (du kan også bruge peanutbutter)
- 2 spsk vand
- 1 tsk soja
- 1 tsk kokospalmesukker
Skær avocado, mango og gulerod ud i tynde stænger. Snit rødkålen fint på et mandolinjern eller med en kniv.
Dyp rispapiret godt i vand på begge sider. Læg lidt rødkål, avocado, mango, koriander og gulerod på rispapiret og drys med lidt peanuts. Rul den sammen til en aflang træstamme og buk enderne ind. Fortsæt samme procedure med resten.
Bland mandelsmør sammen med vand, soja og kokospalmesukker. Dyp rispapirrullerne i dippen og nyd!
2 kommentarer
Ser så lækre ud 🙂
TAK!