Chimichurri er en Argentinsk krydderurtesauce, som har masser af styrke og som traditionelt set serveres oven på kød. Men den er mindst lige så god i det vegetariske køkken og ikke mindst i denne morgenmadsret med pocheret æg og sprød baby romaine salat.
Kom rødvinseddike, grofthakket skalotteløg, snittet hvidløg, frisk basilikum og de tørrede krydderier i en minihakker. Blend til det ligner en grov pesto.
Kom det i en skål og hæld olivenolie over.
Kom vand og en lille smule eddike i en mellemstor gryde. Vandet skal ikke koge, men være lige under kogepunktet. Slå et æg ud ien lille skål. Sæt vandet i bevægelse med et piskeris, og hæld ægget i vandet. Hjælp gerne lidt til med en stor ske til at få hviden til at samle sig om blommen. Lad ægget simre i vandet i 1-2 minutter og tag det op. Hviden skal være fast og blommen helt flydende. Gør det samme med det sidste æg.
Læg romaine salat på to tallerkner. Placér det pocherede æg på. Dryp med chimichurri og sérver morgenmadsretten med ciabattabrød til.
www.juliekarla.dk