En super dejlig klassiker. Men denne her opskrift på blåmuslinger i hvidvin har alligevel et helt særligt twist!
Rens muslingerne godt og kassér de åbne muslinger. Muslingerne skal nemlig være lukkede, da det betyder, at de lever.
Sæt vand over til spaghettien, og kog den al dente.
Skær gulerod, løg, hvidløg og fennikel i små stykker og svits det i lidt olie i en stor gryde.
Hæld hvidvinen i og lad det koge op.
Tilsæt nu muslingerne og læg låget på. Kog muslingerne i ca. 5 minutter, indtil de har åbnet sig. Kassér de lukkede muslinger.
Si væden over i en anden gryde, og kom fløden heri. Kog saucen op og smag den til med salt og peber.
Anret nu spaghettien på tallerknen, læg muslingerne og lidt grøntsager ovenpå, og hæld til sidst den lækre hvidvinssauce over. Drys med masser af bredbladet persille og servér.
www.juliekarla.dk