Broccoli sauce er perfekt til pasta eller gnocchi som her!
Ret:
Hovedret, pasta
Køkken:
vegetar
Antal: 4personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
1stkbroccolihovedca. 500 gr.
Grøntsagsbouillon
2stkstore skalotteløgdu kan også bruge alm. løg
3-4fedhvidløg
2dl.mælk
1tsk.tørret timian
1spsk.olivenolie
1tsk.citronsaft
1tsk.æblecidereddike
Evt. et nip cayennepeber
500gr. gnocchi
Parmesan
Sådan gør du
Snit løg og hvidløg fint og steg det gyldent ved middelvarme på en pande med olivenolie. Det må ikke steges for hårdt, da hvidløget så godt kan smage lidt bittert. Stil til side.
Skær broccoli i buketter (brug også stilken) og kog dem møre i grøntsagsbouillon.
Kom den kogte broccoli i en foodprocessor eller blender og tilsæt timian, olivenolie, citronsaft og æblecidereddike, samt mælk og de stegte løg og hvidløg.
Blend det hele til en cremet sauce. Smag nu til med salt, friskkværnet peber, lidt ekstra citronsaft og evt. et nip cayennepeber. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du vil have din broccoli sauce mere lind.
Kog gnocchien efter pakkens anvisning, og bland dem sammen med broccoli saucen i en gryde. Varm hele retten igennem og servér med fint revet parmesan og et godt skvæt olivenolie samt masser af friskkværnet peber.