Super lækker og anderledes Burrito bowl med blomkålsris og guacamole med frisk mango
Ret:
Hovedret, Salat
Køkken:
Amerikansk, dansk, Mexikansk
Antal: 4personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Blomkålsris
1stk mellemstort blomkålshoved
4stængler frisk mynte med blade
Chili beans
2ds bønner fx sorte og Kidney bønner
2stk rødløg
2fedhvidløg
1/2rød chili(mellemstyrke)
olivenolie
2-3spskfrisk finthakket persille
Creme fraiche dressing
2,5dlcreme fraiche(9 eller 18 %)
2-3spskfrisk finthakket koriander
skal af 1/2 økologisk lime
friskkværnet peber
salt
Guacamole med frisk mango
2stk modne avocadoer
1/4moden mango
friskkværnet peber
salt
limesaft
Oksekød
2stk oksebøffer á 125 gr.(fx entrecote eller flankesteak))
Sådan gør du
Skær blomkålen ud i store buketter og start med at blende buketterne fint til blomkålsris i en foodprocessor sammen med friske myntestængler. Sæt til side.
Skær rødløg i skiver og snit hvidløg og rød chili fint. Steg i olivenolie. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem fri for lage i en si. Ryst dem så al vandet forsvinder og kom dem på panden med løg. Steg et par minutter, kom persille i og tag af varmen.
Bland creme fraiche med finthakket frisk koriander og limeskal. Smag til med salt og peber.
Mos avocadoerne og bland salt og peber i. Smag til med limesaft. Skær mango i små tern og vend dem i guacamolen.
Steg bøfferne ved høj varme et par minutter på hver side. Lad dem hvile 5-10 minutter og skær dem herefter ud i skiver.
Anret de forskellige salater hver for sig i 4 skåle eller dybe tallerkner. Servér creme fraiche dressing til.
Rør evt. rundt i salaten, når den skal spises. Det gør jeg!