Smelt smør i en lille gryde og kom melet i. Pisk godt rundt i 1/2 minuts tid. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens saucen tykner. Der skal piskes, så der ikke kommer klumper.
Når saucen har den rette konsistens tilsættes den revne gruyere. Smag til med salt, friskkværnet peber og en lille smule muskatnød. Lad saucen stå under låg, mens toasten laves.
Tænd ovnen på grill funktion.
Smør brødskiverne med en smule dijon sennep. Læg skinke på to af brødene og derefter gedeostskiver. Læg de to resterende brødskiver over.
Varm en stor pande med smør. Steg toastene gyldne på hver side. Kom dem i et fad.
Hæld mornaysauce over dem og afslut med lidt fintrevet gruyere.
Bag dem under grill i ovnen til de får en gylden overflade. Husk at holde øje, det går hurtigt.
Steg to spejlæg på den samme pande et par minutter, indtil hviderne er faste, men blommen stadig flydende.
Anret de to croque madame med spejlæg og evt. lidt grønt som fx brøndkarse eller alm karse. Drys også gerne med tørrede chiliflager for lidt bid.
www.juliekarla.dk