Kom hvedemel, sukker og kolde smørtern i en foodprocessor og blend i få sekunder, til smørret er smuldret ind i melet.
Tilsæt 3 spsk vand og blend, indtil dejen akkurat har samlet sig.
Form dejen til en rund kugle med hænderne, og tryk den en smule flad. Kom den i en frysepose, og læg på køl i ca. 30 minutter.
Skyl og skær de store jordbær i kvarte stykker og de små i halve.
Rør sukker sammen med vaniljepulver, hak basilikum groft og vend det hele forsigtigt sammen med jordbærrene.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, det gør ikke noget, den sprækker i kanterne.
Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest ved at rulle den om en kagerulle, og derefter rulle den af igen på bagepladen.
Sæt ovnen på 200 grader.
Fordel jordbærrene på midten af galetten. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ind over.
Fold kanterne ind over fyldet.
Pisk ægget sammen og pensl kanterne.
Bag galetten i 30 minutter til tærten er gylden i kanterne.
Lad galetten afkøle, drys den med flormelis og server den lun sammen med vaniljeis.
www.juliekarla.dk