Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Ekstra cremet vegansk champignonsuppe
Forb. tid
20
min
Tilb. tid
20
min
En super dejlig, tyk cremet champignonsuppe med cashewnødder
Ret:
Forret, Hovedret, Suppe
Køkken:
dansk, internationalt
Antal
:
4
personer til forret eller 2 til hoevdret
Forfatter
:
Julie Karla
Ingredienser
2
bakker champignon
(fx 1 hvid og 1 brun)
2
stk blegselleri
1
stk porre
(brug kun den hvide og meget lysegrønne del)
2
stk bananskalotteløg
2
fed
hvidløg
3
kviste frisk timian
2
spsk
kokosolie
Ca. 5 dl grøntsagsbouillon
(skal suppen ikke være vegansk er hønsebouillon også godt)
1 1/2
spsk
hvedemel
1
tsk
olivenolie
1
tsk
æblecidereddike
60
gr usaltede cashewnødder
frisk purløg til pynt
olivenolie til pynt
Sådan gør du
Start med lægge cashewnødderne i blød i vand minimum 3 timer før eller gerne natten over.
Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med 1 spsk kokosolie. Steg gyldent.
Tilsæt finthakket selleri og porre samt grofthakket timian.
Vask champignon fri for jord og tør på et viskestykke. Tag halvdelen af de brune champignon fra og gem til senere.
Hak dem groft og kom dem i gryden.
Når svampene begynder at smide væde tilsættes 1 1/2 spsk hvedemel. Og der røres godt rundt.
Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen. Lad suppen småsimre 10 minutter under låg.
Imens skæres de resterende brune champignoner i skiver og steges i 1 spsk kokosolie på en pande. Når de er stegt møre, sættes de til side til senere.
Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem og suppen i en foodprocessor eller blender og blend suppen helt fint.
Smag til med æblecidereddike, friskkværnet peber og olivenolie.
Hæld suppen tilbage i gryden og kom de stegte champignoner i.
Anret suppe med frisk purløg og dråber af god olivenolie.