Super dejlige og skønne frugt- og marcipankugler. Den perfekte (lidt sunde) konfekt!
Ret:
Dessert, konfekt
Køkken:
dansk, internationalt, jul, nordisk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
300gr marcipan
300gr tørrede abrikoserdadler og figner
25gr kokos
200gr mørk chokolade 80 %
Topping
frugtkrymmel
Valnødder
Kanel
Sådan gør du
Blend de tørrede frugter i en food processor eller blender til fine små stykker. Man kan også hakke dem fint med en kniv.
Ælt de tørrede frugter sammen med marcipan og kokos og evt. et par skefulde cognac på et stykke bagepapir.
Hak chokoladen fint, og varm halvdelen af chokoladen i en skål over vandbad til det er smeltet. Tag skålen af varmen, og bland den anden halvdel chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
Tril små marcipankugler. Læg en kugle på en gaffel og dyp kuglen i chokoladen. Lad chokoladen dryppe af kuglen, og læg den over på et stykke bagepapir.