Super dejlig galette med rødbede, gedeost, bacon og karamelliserede løg
Start med dejen. Kom hvedemel og koldt smør skåret i små stykker i en foodprocessor. Blend indtil det bliver til små gryn. Tilsæt salt og vand og blend indtil dejen begynder at samle sig. Kom dejen ud på bordet og form den til en rund kugle. Tryk den lidt flad og pak den ind i film. Læg den på køl en halv time.
Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olivenolie og kom dem på en bageplade. Læg timiankviste ved og drys med salt og peber. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter, til de er møre. Vend gerne undervejs.
Mens rødbederne bager, steges bacon sprødt på en pande, og sættes til side.
På en anden pande steges løgene, der er skåret i både. Lad løgene stege ved middelvarme i en 15 minutters tid, til de begynder at blive bløde. Kom herefter balsamico på og lad det stege et par minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Det gør ikke noget, at den sprækker lidt i kanterne. Det må gerne se rustikt ud.
Smør en cirkel med ricotta ost på dejen. Der skal ikke smøres helt ud til kanten, da kanten skal bukkes ind over.
Fordel de bagte rødbeder ovenpå ricottaen. Drys den færdigstegte bacon på og fordel de karamelliserede løg. De resterende løg skal bruges i salaten. Kom til sidst skiver af gedeost på.
Bag galetten ved 200 gr. i ca. 25 minutter til kanten er dejlig sprød og gyldenbrun.
Rør ingredienserne til sennepsdressingen godt sammen.
Når galetten er færdigbagt pyntes den med frisk timian. Galetten serveres med blandede grønne salater vendt med den skønne sennepsdressing og de resterende karamelliserede løg.
www.juliekarla.dk