Gammeldags fastelavnsboller med marcipan smager seriøst så englene synger!
Ret:
Dessert, kager
Køkken:
dansk
Antal: 20små fastelavnsboller
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
50gr. gær
1,5dl.lun mælk
100gr. blødt smør
4spsk.sukker
1tsk.kardemomme
Ca. 400 gr. mel(eller til dejen er smidig)
Fyld
100gr. smør
250gr. marcipan
1spsk.kanel
Mørk chokolade 70 % til glasur
Sådan gør du
Gæren røres ud i det lune mælk, hvorefter det bløde smør hældes i, sammen med mel og sukker og kardemomme. Dejen æltes godt sammen med hænderne, så den er blød.
Dejen stilles til hævning et lunt sted i min. 1 time overdækket med et viskestykke.
Imens laves fyldet.
Mos marcipanen godt sammen med blødt smør og kanel, og stil til side.
Når dejen er hævet, rulles den ud og deles i små firkanter. Én stor teske fyld lægges i midten af hver firkant.
Buk hvert hjørne ind over fyldet, og luk godt med lidt mælk, så fyldet ikke siver ud under bagning.
Fastelavnsbollerne bages ved 175 gr. i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter til de har fået en gylden overflade.
Når de er afkølede pensles de med en lækker mørk chokolade, gerne 70 %.