Lækker Græskar bygotto med feta er den perfekte efterårsret
Ret:
Hovedret
Køkken:
nordisk, vegetar
Antal: 2personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
300gr. hokkaido græskar
2dl.perlebyg
1 1/2dl.vandsom græskaret blev kogt i
1/2dl.piskefløde
1/2løg
1fedhvidløg
Smør
2spsk.frisk fint hakket timian
1knivspids muskatnød
Masser af friskkværnet peber
Salt
Æblecidereddike
75gr. feta
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint og steg det i smør på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side.
Kog perlebyggen mør i rigeligt vand. Hæld vandet fra og sæt til side.
Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det i små stykker. Kog græskarstykkerne, indtil de er helt møre, hæld vandet fra MEN gem ca. 1 1/2 dl. vand og evt. lidt mere til saucen.
Kom græskarstykkerne op i din foodprocessor eller blender sammen med græskarvandet, fløde, fint hakket timian, de svitsede løg og hvidløg, lidt revet muskatnød og salt og peber.
Hæld græskarsaucen tilbage i din gryde og bland perlebyg i.
Smag til med en lille bitte smule æblecidereddike for at give retten en smule syre.
Pynt med smuldret feta, dryp af en god olivenolie og masser af frisk kværnet peber.