Smelt smørret ved middelvarme til det er akkurat smeltet. Lad det køle lidt af.
Kom gæren i en røreskål.
Tilsæt mælk og det lune smeltede smør og rør gæren ud.
Tilsæt creme fraiche.
Stød safrantrådene i en morter med 1 spsk sukker. Kom det i skålen og rør rundt.
Tilsæt sukker og salt og hvedemel lidt efter lidt. Kør dejen på en røremaskine i ca. 5 minutter til den er godt æltet sammen. Den kan også sagtens æltes i hånden.
Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.
Skær dejen ud i ca. 30 stykker. Rul hvert stykke til en lang pølse og rul enderne mod hinanden, til du får en s-formet bolle.
Læg dem til efterhævning på 2 bageplader.
Kom en rosin i hver snoning.
Lad dem efterhæve ca. 20 minutter.
Opvarm ovnen til 225 grader.
Pensl lussekatterne med æg.
Bag dem en plade ad gangen i ca. 12 minutter til de er let gyldne.
www.juliekarla.dk