Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Maltboller med mandler og figner
Forb. tid
10
min
Tilb. tid
20
min
Antal
:
18
-20
Forfatter
:
Julie Karla
Ingredienser
10
gr. gær
8
dl.
lunken vand
1
tsk.
salt
1
spsk.
honning
100
gr. tørrede figner
100
gr. mandler
2
strøgne spsk. mørkt maltmel
Ca. 900 gr. hvedemel
Havregryn til pynt
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, salt og maltmel.
Put hakkede figner og hele mandler i dejen og hæld til sidst melet i.
Rør dejen godt sammen med en grydeske og læg husholdningsfilm over skålen.
Sæt skålen i køleskabet natten over i min. 12 timer.
Når dejen er hævet, bruges to skeer til at forme bollerne, som drysses med havregryn og bages ved 240 gr. i ca. 20 minutter.