Skyl mirabellerne og kom dem i en gryde.
Tilsæt vand og lad mirabellerne koge op og derefter simre i ca. 15 minutter til blommerne er godt udkogte.
Læg en si henover en stor skål og læg et viskestykke i sien. Hæld mirabellerne og saften ned i klædet, så saften løber igennem klædet, mens skaller og det faste frugtkød bliver i viskestykket. Brug en grydeske til at presse det sidste saft ud af frugtkødet. Lad det stå og dryppe af en 5 minutters tid.
Kassér herefter frugtkød og hæld nu den rene blommesaft tilbage i gryden.
Kom sukker i og varm saften op. Når sukkeret er smeltet er saften klar.
Hæld saften i skoldede flasker og sæt på køl. Fortynd saften med vand efter behag ved servering. Bemærk den er ikke lige så koncentreret som saft i supermarkedet så 1:2 plejer at være lækkert.
www.juliekarla.dk